Inici ViesAragóRiglos Oeste a la Peña Don Justo (Riglos)

Oeste a la Peña Don Justo (Riglos)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Oeste a la Peña Don Justo va ser oberta el 19/9/1954 per Alberto Rabadá “Edil”, Juan José Díaz i Marcelo Plaza. L’itinerari consta de 7 llargs i a continuació enllaça amb els darrers 3 llargs de la Normal. Com a curiositat, comentar que en Rabadá va tenir especial predilecció per aquesta magnífica agulla, on va obrir un total de 4 vies, totes prou exigents i amb poques repeticions com són la Oeste (1954), Edil (1957), de los Diedros (1959) i de la Risa (1961).

El tram de la Normal està reequipat amb parabolts, però la Oeste es conserva pràcticament desequipada. En tot el recorregut només hi trobem 5 pitons, 2 burins i 1 spit, i això és incloent reunions. Excepte el segon llarg que està força trencat, la roca és bona a la resta de via. És un bon itinerari d’aventura per a escaladors tot terreny, ideal per reviure com era l’escalada a Riglos abans de l’arribada dels trepants. Grau obligat V+/A1.

Orientació

Oest

Aproximació

Sortim de Riglos en direcció als “Mallos Pequeños”. Passem de llarg la “Pared de los Buitres” (està prohibit escalar), prenem un trencall a la dreta, creuem un rierol i arribem a la Peña Don Justo. 

Material

10 cintes, friends fins al Camalot #4 i 4 pitons variats

Descens

Un ràpel de 50 metres cap al vessant est i després baixem pel camí equipat de la ferrada. 

Cordada

David Hita i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar