Inici ViesBarcelonaMontserratSant SalvadorSant Benet Pirenaic a la Mòmia (Montserrat)

Pirenaic a la Mòmia (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Pirenaic a la Mòmia va ser oberta l’any 1962 per J. Garcia, Emilio Ortiz i Jaume Castelltort. Comença al collet entre la Mòmia i la Momieta, i transcorre pel mig de la gran llastra. La via es pot fer en format clàssic V+/A1 o en lliure (7a).

La via es va obrir amb pitonisses de burí, però actualment es troba reequipada amb parabolts i material divers. Consta de 4 tirades, ja que finalitza a la reunió comuna amb la Haus-Estrems, des d’on podem continuar fins al cim.

Orientació

Sud

Aproximació

Des del Monestir anem al refugi de Sant Benet, passem una mena de porta de pedra i quan el camí es bifurca, prenem el trencall de la dreta (cap a Trinitats). Passem pel costat de la Trumfa i després un corriol a l’esquerra ens porta a peu de via. El peu de via és comú amb la Santacana, però enlloc d’anar amunt, anem a l’alzina i flanquegem a l’esquerra.

Material

24 cintes, 1 xapa recuperable, cordinos prims o fissurers per escanyar, friends fins al Camalot #0.75 i estreps

Descens

Baixem uns metres en direcció nord-oest, on un cable d’acer ens permet accedir a la instal·lació de ràpel (60m fins al terra).

Cordada

Ricard Rofes, Cesc Aldabó i Jordi Ceballos

Enllaços

Funklimbs


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar