Inici EscaladesMontserratSant Salvador Pirenaic a la Mòmia (Montserrat)

Pirenaic a la Mòmia (Montserrat)

per admin

La Pirenaic a la Mòmia va ser oberta el 7/10/1962 per J. Garcia, J. Ortiz i J. Castelltort. La via comença al collet entre la Mòmia i la Momieta, i transcorre pel mig de la gran llastra desenganxada de la Mòmia. La via es pot fer en format clàssic V+/A1 o en lliure (7a).

La via es va obrir amb pitonisses de burí, però actualment es troba reequipada amb parabolts i material divers. La via consta de 4 tirades, ja que finalitza a la reunió comuna amb la Haus-Estrems. Després lo més natural és continuar amunt per les 2 darreres tirades de la Haus-Estrems.

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des del Monestir anem al refugi de Sant Benet, passem una mena de porta de pedra i quan el camí es bifurca, prenem el trencall de la dreta (cap a Trinitats). Passem pel costat de la Trumfa i després un corriol a l’esquerra ens porta a peu de via. El peu de via és comú amb la Santacana, però enlloc d’anar amunt, hem d’anar cap a l’alzina i flanquejar a l’esquerra.

Material:  24 cintes, 1 xapa recuperable, cordinos prims per llaçar plaquetes on no entren els mosquetons, tascons, friends fins al Cam #0.75, estreps

Descens:  Baixant una mica en direcció nord-oest trobem un cable d’acer que ens porta a la instal·lació de ràpel. Fem un únic ràpel de 60 m fins al terra.

Cordada:  Ricard Rofes, Cesc Aldabó i Jordi Ceballos

També et pot interessar