Inici ViesBarcelonaMontserratSant SalvadorSant Benet Pirenaic a la Mòmia (Montserrat)

Pirenaic a la Mòmia (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Pirenaic a la Mòmia va ser oberta l’any 1962 per J. Garcia, Emilio Ortiz i Jaume Castelltort. Comença al collet entre la Mòmia i la Momieta, i transcorre pel mig de la gran llastra. La via es pot fer en format clàssic V+/A1 o en lliure (7a).

La via es va obrir amb pitonisses de burí, però actualment es troba reequipada amb parabolts i material divers. Consta de 4 tirades, ja que finalitza a la reunió comuna amb la Haus-Estrems, des d’on podem continuar fins al cim.

Orientació

Sud

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Des del Monestir anem al refugi de Sant Benet, passem una mena de porta de pedra i quan el camí es bifurca, prenem el trencall de la dreta (cap a Trinitats). Passem pel costat de la Trumfa i després un corriol a l’esquerra ens porta a peu de via. El peu de via és comú amb la Santacana, però enlloc d’anar amunt, anem a l’alzina i flanquegem a l’esquerra.

Material

24 cintes, 1 xapa recuperable, cordinos prims o fissurers per escanyar, friends fins al Camalot #0.75 i estreps

Descens

Baixem uns metres en direcció nord-oest, on un cable d’acer ens permet accedir a l’instal·lació de ràpel (60m fins al terra).

Cordada

Ricard Rofes, Cesc Aldabó i Jordi Ceballos

Enllaços

Funklimbs


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar