Inici ViesBarcelonaOsona GEEB a la Trona de Bertí (Osona)

GEEB a la Trona de Bertí (Osona)

per jordi.ceballos@gmail.com

Actualització 2022: A finals de 2021 la via ha estat totalment desequipada (fins i tot les reunions) per Guille Cuadrado, Jordi Cuyàs i Pep Vila. Per escalar-la en lliure, calen 2 jocs de friends fins al Camalot #3.

La GEEB va ser oberta l’any 1961 per Joan Estrada, Joan Felicià Oliveras i Francesc Ensenyat, membres del GEEB (Grup d’Escalada i Espeleologia de Badalona) del Centre Excursionista de Badalona.

Es una via en gres calcari que ressegueix la línia d’espectaculars desploms i sostres de la Trona de Bertí, a Centelles. Inicialment era una via d’escalada artificial (A2), però fa uns anys la van omplir de parabolts de dalt a baix, canviant així completament el caràcter de la via. La via ha estat alliberada amb un grau de 7b+.

Orientació

Sud

Aproximació

Podem veure tot el recorregut en aquest enllaç a Wikiloc. La coordenada del pàrquing és N41º 44.248′ E2º 14.358′ (enllaç a Google Maps). Des de l’aparcament a la Trona de Bertí hi ha només uns 10 min caminant.

Material

26 cintes, fissurers i 2 jocs de friends fins al Camalot #3. Opcionalment 2 uves

Descens

Caminant (uns 5 min)

Cordada

Niko Garcia, David Cabañas i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar