Inici ViesBarcelonaOsona Tripijocs als Cingles del Folló (Osona)

Tripijocs als Cingles del Folló (Osona)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Tripijocs va ser oberta l’any 2011 per Núria Martínez i Manel Casabella, i es troba als Cingles del Folló, un indret especialment tranquil a prop de Tagamanent. Es una vieta d’artifo ben recomanable, amb 3 passos de ganxo a la segona tirada, i a destacar que tota la via es fa sense martell, equipant molts passos amb micro-fissurers i micro-friends.

Totes les expansions són parabolts i la R1 és rapelable. La primera tirada fa uns 20 metres (A1+, 4 expansions), i la segona fa uns 30 metres (A2+, 9 expansions). L’anècdota del dia ha estat el vol que he fet a la segona tirada, quan una llastra “expanding” ha decidit expandir-se del tot i ha petat… hahaha

Orientació

Sud-oest

Aproximació

Des de Tagamanent prenem la antiga N-152 que va paral·lela a la C-17 direcció Vic. Abans d’arribar a una benzinera, prenem la pista asfaltada que va al Pla de la Calma (indicacions de Parc Natural). Hem aparcat a N 41º 44.656′ E 02º 16.572′ (enllaç a Google Maps), i d’allà en un moment ens plantem dalt dels Cingles del Folló.

L’instal·lació de ràpel es troba a una gran escletxa al terra, des d’on fem un únic ràpel d’uns 55 m fins a la base de la paret. La via comença a prop de la línia de ràpel, sota un gran pi (mirar la foto de la primera tirada).

Material

18 cintes, friends del Camalot #000 al #2, fissurers petits, 1 ganxo de punta, 1 ganxo pla i 2 estreps

Descens

Inexistent, ja que acabem dalt del cingle i en un moment tornem al cotxe.

Cordada

Sandra Serra i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar