Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Encís Sublim a la Foradada (Montserrat)

Encís Sublim a la Foradada (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

Encís Sublim a la Foradada va ser oberta l’any 1991 per Fredi Parera en solitari. La via entra per una banda de la Foradada i surt per la banda contrària, travessant el sostre per una fissura, un itinerari espectacular!

Quan el Paca i Fredi feien la segona ascensió de la via, es van aplegar un grup de monges a la Foradada i van estar fent cants gregorians, devia ser increïble! La primera tirada és la més exigent, hi ha un tram de flanqueig amb una certa mala llet. Pel que hem vist al pot de piades, sembla que la via es repeteix més o menys per una cordada a l’any.

Orientació

Comença est i acaba est. Sobretot vigilar que no faci gaire vent, ja que allà hi ha molta corrent d’aire.

Aproximació

Des de Can Maçana prenem el GR en direcció al Monestir. Poc abans de la Cadireta agafem el trencall que puja cap a la Foradada, i la via comença just a la dreta de la Foradada.

Material

16 cintes, friends fins al Camalot #0.75, 3 pitons (2 V, 1 universal), algo de fusta i 2 estreps. Les reunions de la via van ser restaurades pel Pelut i es troben en perfecte estat.

Descens

Un cop al cim de la Foradada, es baixa amb un únic ràpel d’uns 35 m

Cordada

Cisco Figueroa i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar