Inici EscaladesMontserratMagdalenes Lusilla-Gil-Casanovas a la Gorra Marinera (Montserrat)

Lusilla-Gil-Casanovas a la Gorra Marinera (Montserrat)

per admin

La Lusilla-Gil-Casanovas va ser oberta l’any 1965 per Miquel Lusilla, A. Gil i J. Casanovas, i he anat convidat pel Lete, que ha estat restaurant la via, i volia repetir-la sencera i aprofitar per restaurar 4 coses que li havien quedat pendents.

La roca a tota la via és excel·lent, el recorregut és d’una lògica aplastant, i ara està tot restaurat peça per peça. A la primera tirada hi ha un flanqueig llarguíssim, sort que és fàcil i trobem algunes expansions pel camí. A la segona tirada cal anar al lloro de posar algun friend per evitar un bon pèndol al segon. La tercera tirada és una joia, una magnífica fissura que ratlla tot el sostre, on hi ha algun pitó i la resta a equipar amb flotants, és entretingut però es fa bé. A la darrera tirada, la primera expansió no es veu (queda uns 4 metres amunt).

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada.

Aproximació:  Aparquem al Monestir. Des de l’Estació Superior del Funicular de Sant Joan prenem el camí direcció a Sant Joan, i quan estem a l’alçada de la Gorra Marinera prenem un corriol a mà dreta que hi va directe. Un cop a la base de l’agulla hem de fer una grimpada i arribem a les ruines de la Ermita de Sant Jaume, on es troba el peu de via.

Material:  20 cintes, tascons, tricams, friends fins al Cam #1 (amb algun mitjà repetit), i també el Cam #4 (el #2 i #3 no calen), algun cordinillo i estreps

Descens:  Desgrimpem per la via normal

Cordada:  Manuel Pérez (“Lete”) i Jordi Ceballos

També et pot interessar