Inici ViesBarcelonaOsona Normal a l’Agullola de Rupit

Normal a l’Agullola de Rupit

per jordi.ceballos@gmail.com

La Normal a l’Agullola de Rupit va ser oberta el 8/11/1934 per Pere Danés i Ramon Vinyeta, ambdós de Torelló. Es tracta d’una escalada històrica, ja que consta com la primera escalada osonenca. La segona ascensió a aquesta agulla no va ser fins al 8/5/1941, a càrrec de E. Domenech, J. Vila i J. Bofill.

L’agulla es troba en un entorn preciós, amb el Salt de Sallent, les cingleres del Collsacabra i els pantans de Sau i Susqueda. La roca és un curiós gres calcari al que no estem gens acostumats. La via es va obrir lògicament sense expansions, actualment es troba equipada amb diversos químics.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Rupit prenem la pista de Sant Joan de Fàbregues i aparquem a l’esplanada del Pla del Roquer (enllaç a Google Maps). Travessem una tanca i prenem un corriol que travessa tot el pla de Fàbregues. Quan veiem l’Agullola Xica a la nostra dreta, prenem un corriol per accedir al Grau de Saltabocs. Baixem el Grau amb alguns passos equipats i resseguim la cinglera fins al final, on trobem l’Agullola de Rupit. L’inici de la via està marcat amb fites a l’inici d’una canal/diedre.

Material

10 cintes i bagues. Opcionalment friends fins al Camalot #2

Descens

Dos ràpels d’uns 30 m

Cordada

Ricard Rofes i Jordi Ceballos

Enllaços

El Col·leccionista de Vies


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar