Inici EscaladesOsona Normal a l’Agullola de Rupit

Normal a l’Agullola de Rupit

per admin

La Normal a l’Agullola de Rupit va ser oberta el 8/11/1934 per Pere Danés i Ramon Vinyeta, ambdós de Torelló. Es tracta d’una escalada històrica, ja que consta com la primera escalada osonenca. La segona ascensió a aquesta agulla no va ser fins al 8/5/1941, a càrrec de E. Domenech, J. Vila i J. Bofill

L’agulla es troba en un entorn preciós, amb el Salt de Sallent, les cingleres del Collsacabra i els pantans de Sau i Susqueda. La roca és un curiós gres calcari al que no estem gens acostumats. La via es va obrir lògicament sense expansions, actualment es troba equipada amb diversos químics.

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des de Rupit prenem la pista de Sant Joan de Fàbregues i aparquem a l’esplanada del Pla del Roquer (enllaç a Google Maps). Travessem una tanca i prenem un corriol que travessa tot el pla de Fàbregues. Quan veiem l’Agullola Xica a la nostra dreta, prenem un corriol per accedir al Grau de Saltabocs. Baixem el Grau amb alguns passos equipats i resseguim la cinglera fins al final, on trobem l’Agullola de Rupit. L’inici de la via està marcat amb fites a l’inici d’una canal/diedre.

Material:  Cintes i bagues. Opcionalment friends fins al Cam #2

Descens:  Dos ràpels d’uns 30 m

Cordada:  Ricard Rofes i Jordi Ceballos

També et pot interessar