Inici EscaladesOsona Esperó Beltegeuse (Rupit)

Esperó Beltegeuse (Rupit)

per admin

L’esperó Beltegeuse va ser obert l’any 1991 per Josep Musach, Josep Maria Parareda i Pep Vila. Es una via on predomina l’artificial equipat, però lluny de ser una via monòtona, totes les tirades tenen la seva gràcia i l’entorn és magnífic. A la primera tirada hi ha alguns burins sortits que fan molt yuyu, per sort després el tema millora. A la segona tirada cal fer un pas de ganxo, que li dóna un punt d’emoció a la via. La tercera tirada és molt estètica i té un ambient brutal. La darrera tirada és ràpida, es fa quasi tota en lliure. No cal pitonar en tota la via, i les reunions són super còmodes.

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada.

Aproximació:  Des de Rupit prenem la pista de Sant Joan de Fàbregues i aparquem a una esplanada (enllaç a Google Maps). Per arribar a peu de via hem de baixar per la pista en direcció a la cascada, la creuem per sobre i arribem a un fantàstic mirador, que és precisament on acabarem la via. Continuem pel camí uns 300 m i llavors baixem per un grau a mà dreta. A la poca estona prenem un trencall a la dreta que ens durà a la base de la paret, i reconeixem el peu de via perquè hi ha un triangle gravat a la roca i veiem els burins de la primera tirada.

Material:  25 cintes si ho xapem tot, friends fins al Cam #0.5, estreps, 2 bagues, 3 cordinos prims per escanyar caps de burí, 8 xapes recuperables i un ganxo pla

Descens:  Des del mirador tornem caminant al cotxe.

Cordada:  Niko Inglada i Jordi Ceballos

També et pot interessar