Inici ViesLleidaLa NogueraMont-roig Diedre Blanqueta a la Pala Alta (Mont-roig)

Diedre Blanqueta a la Pala Alta (Mont-roig)

per jordi.ceballos@gmail.com

El Diedre Blanqueta va ser obert l’any 1971 per Xavier Garreta i Enric Valentí, i a la primera repetició van participar també Enric Bachs i Xavi Martínez. Es tracta d’una de les grans clàssiques del Mont-roig, una via molt recomanable i variada, amb trams de placa, fissures i diedres, que hem gaudit de principi a final.

La roca està perfectament sanejada, llàstima que una mica polida pel pas de les cordades. Es una via força ràpida, ideal per combinar amb alguna altra per la zona. Posteriorment es va obrir la variant “Integral Diedre Blanqueta” que ressegueix íntegrament el diedre sencer, i que ens ha quedat pendent per a una propera visita.

Orientació

Sud

Aproximació

Sortint de Balaguer, passem pel Monestir de les Avellanes, creuem Vilanova de la Sal i prenem una pista en direcció a l’Ermita de Montalegre. En funció de l’estat de la pista i si anem amb un cotxe alt, podrem arribar fins a Coll de Porta (enllaç a Google Maps). Caminant desfem un tros de pista i en un moment arribem a peu de via.

Material

12 cintes, tricams i friends fins al Camalot #1

Descens

Baixem pel camí en direcció est i arribem de seguida a Coll de Porta.

Cordada

Ricard Rofes i Jordi Ceballos

Enllaços

La Cordada Centenària


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar