Inici EscaladesLa NogueraMontroig Diedre Blanqueta a la Pala Alta (Montroig)

Diedre Blanqueta a la Pala Alta (Montroig)

per jordi.ceballos@gmail.com

El Diedre Blanqueta va ser obert l’any 1971 per X. Garreta, E. Valentí, E. Bachs i X. Martínez. Es tracta d’una de les grans clàssiques del Montroig, una via molt recomanable i variada, amb trams de placa, fissures i diedres, que hem gaudit de principi a final. La roca està perfectament sanejada, llàstima que una mica pulida pel pas de les cordades. Es una via força ràpida, que podem combinar perfectament amb alguna altra via per la zona. Posteriorment es va obrir la variant “Integral Diedre Blanqueta” que ressegueix el diedre de principi a final, i que ens ha quedat pendent per a una propera visita.

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada.

Aproximació:  Sortint de Balaguer, passem pel Monestir de les Avellanes, creuem Vilanova de la Sal i prenem una pista en direcció a la Ermita de Montalegre. En funció de l’estat de la pista i si anem amb un cotxe alt, podrem arribar fins a Coll de Porta (enllaç a Google Maps). Caminant desfem un tros de pista i en un moment arribem a peu de via.

Material:  12 cintes, friends fins al Cam #1 i tricams

Descens:  Baixem pel camí en direcció est i arribem de seguida a Coll de Porta.

Cordada:  Ricard Rofes, Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

També et pot interessar