Inici EscaladesBarcelona i rodaliesSant Llorenç del MuntCairat Secció de Geografia i Ciències Naturals a la Talaia de les Espases (Cairat)

Secció de Geografia i Ciències Naturals a la Talaia de les Espases (Cairat)

per admin

Les Agulles de Petintó són unes curioses agulles de roca foguera blanca que hi ha a prop de Sant Salvador de les Espases. La via que puja a la Talaia de les Espases va ser oberta l’any 2013 pels germans Albert i Oscar Masó, i té un nom llarguíssim: “Secció de Geografia i Ciències Naturals dels Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà a la Talaia de les Espases”. Segons el pot de registre, hem fet la primera repetició d’aquesta via, ha estat tota una sorpresa! Sort que la via està molt ben protegida, perquè aquestes roques ens han semblat molt traicioneres, i quan menys t’ho esperes surten volant, suposo que amb les repeticions s’anirà sanejant i el tema quedarà una mica més sòlid.

Orientació:  Sud-oest

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Sortim d’Olesa en direcció a Monistrol per la C-55, prenem la sortida a la dreta cap a “La Puda” i aparquem als 200 metres (enllaç a Google Maps). Prenem un corriol a la dreta, travessem la via del tren i pugem direcció a Sant Salvador de les Espases. De seguida veiem les Agulles de Petintó, i hem de pujar fins les de més amunt.

Material:  10 cintes i un estrep

Descens:  Seguim l’aresta fins al final i sortim caminant.

Cordada:  Miquel Jordan i Jordi Ceballos

També et pot interessar