Inici ViesBarcelonaSant LlorençCairat Secció de Geografia i Ciències Naturals a la Talaia de les Espases (Cairat)

Secció de Geografia i Ciències Naturals a la Talaia de les Espases (Cairat)

per jordi.ceballos@gmail.com

Les Agulles de Petintó són unes curioses agulles de roca foguera blanca que hi ha a prop de Sant Salvador de les Espases. La via que puja a la Talaia de les Espases va ser oberta l’any 2013 pels germans Albert i Oscar Masó, i té un nom llarguíssim: “Secció de Geografia i Ciències Naturals dels Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà a la Talaia de les Espases”.

Segons el pot de registre, hem fet la primera repetició d’aquesta via, ha estat tota una sorpresa! Sort que la via està molt ben protegida, perquè aquestes roques ens han semblat molt traïdores, i quan menys t’ho esperes surten volant, suposo que amb les repeticions s’anirà sanejant i el tema quedarà una mica més sòlid.

Orientació

Sud-oest

Aproximació

Sortim d’Olesa en direcció a Monistrol per la C-55, prenem la sortida a la dreta cap a “La Puda” i aparquem als 200 metres (enllaç a Google Maps). Prenem un corriol a la dreta, travessem la via del tren i pugem direcció a Sant Salvador de les Espases. De seguida veiem les Agulles de Petintó, i pugem fins a les de més amunt.

Material

10 cintes i un estrep

Descens

Seguim l’aresta fins al final i sortim caminant.

Cordada

Miquel Jordan i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar