Inici EscaladesBarcelona i rodaliesSant Llorenç del MuntCairat Josep Barberà a l’Agulla dels Demòcrates (Cairat)

Josep Barberà a l’Agulla dels Demòcrates (Cairat)

per admin

L’Agulla dels Demòcrates és una interessant agulla perduda enmig del Cairat (entre Vacarisses i Montserrat). Les dues vies que hi ha a l’agulla (la Normal i la Josep Barberà) són desequipades i, per no haver, no hi ha tan sols ni punt de ràpel… així que has rumiar una mica la estratègia abans d’enfilar-te amunt… Hem començat fent la via normal, i l’Amadeu ens ha ensenyat com muntar un tinglado nivell PRO per després baixar. Hem pujat una corda auxiliar fins al cim, i la hem fixat en uns arbres a banda i banda de l’agulla, de manera que podíem rapelar i també ens ha servit per muntar reunió a dalt. Cada dia s’aprèn alguna cosa nova, però hi ha dies que se n’aprenen unes quantes de cop!

Després hem fet la via Josep Barberà dels germans Albert i Oscar Masó, que ressegueix la marcada fissura que hi ha al vessant oposat de la via normal, i que ratlla l’agulla pràcticament de dalt a baix. El recorregut és guapo, i hem utilitzat un bon grapat de friends XXL. La via estava poc sanejada, ara ha quedat millor per intentar-la en lliure (no sembla fàcil, però sí factible amb encastaments).

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada.

Aproximació:  L’aproximació no és evident, no hi ha cap corriol fins a l’agulla. Venint d’Olesa, prenem la pista del Balneari de la Puda, passem per Can Tobella i prenem el trencall cap al Turó de la Socarrada. Amb una certa intuició haurem de d’aparcar on creiem més adient (recomanable 4×4), i anar camp a través fins a l’agulla, que es troba a la coordenada N 41º 35.021′ E1º 52.648′ (enllaç a Google Maps)

Material:  8 cintes, friends fins al Cam #5 (amb el #3 i #4 repetits), estreps, una corda auxiliar de 50 metres i algunes bagues per fixar la corda auxiliar als arbres. En cas d’intentar-la en lliure, recomanable dur guants de protecció pels encastaments.

Descens:  Curt ràpel per la via normal. Però compte que l’hem d’equipar amb una corda auxiliar lligada a un arbre, al cim no hi ha res.

Cordada:  Miquel Jordan, Amadeu Pagès i Jordi Ceballos

També et pot interessar