Inici ViesBarcelonaSant LlorençCairat Josep Barberà a l’Agulla dels Demòcrates (Cairat)

Josep Barberà a l’Agulla dels Demòcrates (Cairat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Josep Barberà a l’Agulla dels Demòcrates va ser oberta l’any 1996 pel germans Albert i Oscar Masó. Es tracta d’una interessant agulla perduda enmig del Cairat (entre Vacarisses i Montserrat). Les dues vies que hi ha a l’agulla (la Normal i la Josep Barberà) són desequipades i, per no haver-hi, no hi ha tan sols ni un punt de ràpel… així que has rumiar l’estratègia abans d’enfilar-te amunt, no sigui que un cop dalt no sàpigues com nassos baixar…

Hem començat fent la via normal, i l’Amadeu ens ha ensenyat com muntar un sistema nivell Pro per després baixar. Hem pujat una corda auxiliar fins al cim, i l’hem fixat a uns arbres a banda i banda de l’agulla, de manera que podíem rapelar i també ens ha servit per muntar reunió a dalt. Cada dia s’aprèn alguna cosa nova, però hi ha dies que se n’aprenen unes quantes de cop!

Després hem fet la Josep Barberà, que ressegueix la marcada fissura que hi ha al vessant oposat de la via normal, i que ratlla l’agulla pràcticament de dalt a baix. El recorregut és guapo, i hem utilitzat un bon grapat de friends XXL. La via estava poc sanejada, ara ha quedat millor per intentar-la en lliure (no sembla fàcil, però sí factible amb encastament de punys).

Orientació

Sud

Aproximació

L’aproximació no és evident, no hi ha cap corriol fins a l’agulla. Venint d’Olesa, prenem la pista del Balneari de la Puda, passem per Can Tobella i prenem el trencall cap al Turó de la Socarrada. Amb una certa intuïció haurem de d’aparcar on creiem més adient (recomanable 4×4), i anar camp a través fins a l’agulla, que es troba a la coordenada N 41º 35.021′ E1º 52.648′ (enllaç a Google Maps)

Material

8 cintes, friends fins al Camalot #5 (amb el #3 i #4 repetits), estreps, una corda auxiliar de 50 metres i algunes bagues per fixar la corda auxiliar als arbres. En cas d’intentar-la en lliure, recomanable dur guants de protecció pels encastaments.

Descens

Curt ràpel per la via normal. Però compte que l’hem d’equipar amb una corda auxiliar lligada a un arbre, al cim no hi ha res.

Cordada

Miquel Jordan, Amadeu Pagès i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar