Inici ViesBarcelonaSant LlorençCairat Esparreguera al Tossal Rodó (Cairat)

Esparreguera al Tossal Rodó (Cairat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Esparreguera és la gran clàssica del Tossal Rodó, i va ser oberta l’any 1972 per Eleuteri Navarro i Santos López. Els tres primers llargs són poc agraïts per la qualitat de la roca, però són el peatge a pagar per accedir a la xemeneia/encastament del darrer llarg, un tram que per sí sol ja es mereix una visita. Els primers metres d’encastament són els més exigents/exposats, però després es suavitza i es transforma en una xemeneia força més amable i ben protegida.

L’itinerari es troba reequipat amb parabolts i ha estat escalat íntegrament en lliure amb un grau al voltant de 6b.

Orientació

Sud-est. A l’estiu, la via queda completament a l’ombra a partir de les 17:30h.

Aproximació

Des d’Olesa de Montserrat prenem la pista cap al Balneari de la Puda (enllaç a Google Maps). Seguim la pista i per no emprenyar als masovers, aparquem abans d’arribar al Mas de Can Tobella. Al costat de la darrera casa surt un corriol que puja directe fins al peu de via, que identifiquem perquè a la roca hi ha una senyera. Es bona idea deixar les bambes a peu de via, ja que es baixa rapelant i a l’encastament emprenya tot.

Material

10 cintes i friends fins al Camalot #3. Opcionalment un estrep

Descens

Dos ràpels (30+50) per la pròpia via

Cordada

David Codina i Jordi Ceballos

Enllaços

Bloc empotrat
Joan Asín


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar