Inici ViesLleidaLa NogueraDoll Voltors i Silenci al Doll

Voltors i Silenci al Doll

per jordi.ceballos@gmail.com

Voltors i Silenci la vam obrir l’any 2015, en Kim Gil i Jordi Ceballos. Ha estat una experiència increïble, on he aprés moltíssim en les 3 intenses jornades que hi hem estat. La via comença just a la dreta de la Xemeneia Fonda, en un tram de xemeneia, i ressegueix una evident fissura fins al cim. L’itinerari ha quedat equipat amb 6 expansions, 4 pitons i ponts de roca. La primera i darrera tirades les hem obert en lliure, la resta en V+/A2, però potser tota la via sortiria en lliure.

Es recomanable enllaçar les dues primeres tirades i arribem a un comodíssim balcó, que ha estat el nostre petit camp base. La tercera és una preciosa tirada neta, on resseguim un parell de fissures de roca excel·lent, i amb un espectacular flanqueig arribem a la figuera on fem la R3. La quarta tirada l’hem equipat força per a que es pugui fer bé en lliure, i a la reunió hi ha un pot de piades. La darrera tirada és la més fàcil i ens porta al cim.

Orientació

Sud

Regulacions

L’escalada al Doll està regulada, trobarem un cartell informatiu al pàrquing.

Aproximació

Venint de Camarasa hem d’arribar fins al cartell que indica “Alt de Fontllonga”, i de seguida prenem la pista a mà esquerra. Just al començament de la pista tornem a girar a l’esquerra i anem tirant fins al final, hi ha una esplanada a la coordenada N 41º 57.005′ E 0º 51.685′ (enllaç a Google Maps).

Baixem pel tallafocs que ens queda a l’esquerra (direcció sud), i després prenem un trencall a la dreta (gran fita). Seguim un corriol que ens porta al sector Totxaires on hi ha petites vies d’esportiva, i quan acaba el camí, baixem una estona per una canal ampla (sense camí) fins situar-nos al nivell de la feixa, que és on hi ha el Sector Mini Mix (comptar uns 40 min).

Material

10 pitons variats, fissurers, friends fins al Camalot #4 (mitjans repetits). Opcionalment un #5

Descens

Tal com mostrem al plànol, tenim diverses opcions per tornar al cotxe:

  • Opció 1: Podem anar a la dreta seguint fites. Hem d’estar atents, ja que en algun punt és poc intuïtiu. Passarem pel sector Totxaires i finalment acabem arribant al tallafocs, que remuntem fins al cotxe.
  • Opció 2: Podem anar a l’esquerra. Quan enllacem amb el corriol que aniria a parar a les Escales del Doll, hem d’anar a la dreta i anar tirant camí amunt fins arribar al tallafocs, que remuntem fins al cotxe.
  • Opció 3: Recentment han obert un camí amb moltes fites que per un còmode corriol ens porta directes al cotxe en uns 15 min. Aquesta opció és clarament la més ràpida i còmoda, però encara no l’he fet, així que el traçat al plànol és aproximat (de color verd).

Cordada

Kim Gil i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar