Inici EscaladesLa NogueraDoll Normal a l’Agulla de l’Abat + Sortida Nocturna al Doll

Normal a l’Agulla de l’Abat + Sortida Nocturna al Doll

per admin

Aquesta escalada es pot recomanar perfectament com a primera presa de contacte amb el Doll. La via normal a l’Agulla de l’Abat és una via maca i molt ràpida que ens porta a un fantàstic mirador de la zona. Després, baixem al collet i enllacem amb la Sortida Nocturna, una via amb una segona tirada força xula, que té un tram de xemeneia i un muret final ben interessants.

Orientació:  Oest

Regulacions:  L’escalada al Doll està regulada, trobarem un cartell informatiu al pàrking.

Aproximació:  Venint de Camarasa hem d’arribar fins al cartell que indica “Alt de Fontllonga”, i de seguida prenem la pista a mà esquerra. Just al començament de la pista tornem a girar a l’esquerra i anem tirant fins al final, hi ha una esplanada a la coordenada N41º 57.005′ E0º 51.685′ (enllaç a Google Maps).

Prenem el tallafocs que ens queda a mà dreta (direcció nord). Baixem una mica pel tallafocs, i de seguida prenem un corriol a l’esquerra, que anem resseguint. Arriba un moment en que baixem per les curioses Escales del Doll, passem pel sector d’esportiva del Clot del Miqui i hem d’estar atents perquè hem d’abandonar el camí principal i prendre un corriol (poc evident) que va flanquejant en direcció a l’Agulla de l’Abat. Hi ha un moment en que hem de fer un tram de flanqueig una mica delicat, i en poca estona arribem al peu de l’agulla.

Material:  10 cintes llargues i friends fins al Cam #1. Recomanable no dur motxilla per la xemeneia final

Descens:  Tal com mostrem al plànol, tenim diverses opcions per tornar al cotxe:

  • Opció 1: Podem anar a la dreta seguint fites. Hem d’estar atents, ja que en algun punt és poc intuitiu. Passarem pel sector Totxaires i finalment acabem arribant al tallafocs, que remuntem fins al cotxe.
  • Opció 2: Podem anar a l’esquerra. Quan enllacem amb el corriol que aniria a parar a les Escales del Doll, hem d’anar a la dreta i anar tirant camí amunt fins arribar al tallafocs, que remuntem fins al cotxe.
  • Opció 3: Recentment han obert un camí amb moltes fites que per un còmode corriol ens porta directes al cotxe en uns 15 min. Aquesta opció és clarament la més ràpida i còmoda, però encara no l’he fet, així que el traçat al plànol és aproximat (de color verd).

Cordada:  Cisco Figueroa i Jordi Ceballos

També et pot interessar