Inici ViesLleidaLa NogueraDoll Normal a l’Agulla de l’Abat + Sortida Nocturna al Doll

Normal a l’Agulla de l’Abat + Sortida Nocturna al Doll

per jordi.ceballos@gmail.com

La Normal a l’Agulla de l’Abat va ser oberta l’any 1995 per Jordi Marmolejo i Pep Godoy, i és una vieta molt recomanable, que ens permet accedir a un fantàstic mirador de la zona. Després, baixem al collet i podem enllaçar amb la Sortida Nocturna, que va ser oberta l’any 2014 per Jordi Marmolejo i Faust Soldevila, on trobarem una segona tirada prou maca, amb una xemeneia i un muret final ben interessants.

Orientació

Oest

Aproximació

Venint de Camarasa hem d’arribar fins al cartell que indica “Alt de Fontllonga”, i de seguida prenem la pista a mà esquerra. Just al començament de la pista tornem a girar a l’esquerra i anem tirant fins al final, hi ha una esplanada a la coordenada N41º 57.005′ E0º 51.685′ (enllaç a Google Maps).

Prenem el tallafocs que ens queda a mà dreta (direcció nord). Baixem una mica pel tallafocs, i de seguida prenem un corriol a l’esquerra, que anem resseguint. Arriba un moment en que baixem per les curioses Escales del Doll, passem pel sector d’esportiva del Clot del Miqui i hem d’estar atents perquè hem d’abandonar el camí principal i prendre un corriol (poc evident) que va flanquejant en direcció a l’Agulla de l’Abat. Hi ha un moment en que cal fer un flanqueig una mica delicat, i en poca estona arribem al peu de l’agulla.

Material

10 cintes llargues i friends fins al Camalot #1. Recomanable no dur motxilla per la xemeneia final

Descens

Tal com mostrem al plànol, tenim diverses opcions per tornar al cotxe:

  • Opció 1: Podem anar a la dreta seguint fites. Hem d’estar atents, ja que en algun punt és poc intuïtiu. Passarem pel sector Totxaires i finalment acabem arribant al tallafocs, que remuntem fins al cotxe.
  • Opció 2: Podem anar a l’esquerra. Quan enllacem amb el corriol que aniria a parar a les Escales del Doll, hem d’anar a la dreta i anar tirant camí amunt fins arribar al tallafocs, que remuntem fins al cotxe.
  • Opció 3: Recentment han obert un camí amb moltes fites que per un còmode corriol ens porta directes al cotxe en uns 15 min. Aquesta opció és clarament la més ràpida i còmoda, però encara no l’he fet, així que el traçat al plànol és aproximat (de color verd).

Cordada

Cisco Figueroa i Jordi Ceballos

Enllaços

Desventuras y Milagros


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar