Inici ViesLleidaLa NogueraDoll Normal a l’Agulla de l’Abat + Sortida Nocturna al Doll

Normal a l’Agulla de l’Abat + Sortida Nocturna al Doll

per jordi.ceballos@gmail.com

La Normal a l’Agulla de l’Abat va ser oberta l’any 1995 per Jordi Marmolejo i Pep Godoy, i és una vieta molt recomanable, que ens permet accedir a un fantàstic mirador de la zona. Després, baixem al collet i podem enllaçar amb la Sortida Nocturna, que va ser oberta l’any 2014 per Jordi Marmolejo i Faust Soldevila, on trobarem una segona tirada ben xula, amb una xemeneia i un muret final ben interessants.

Orientació

Oest

Regulacions

L’escalada al Doll està regulada, trobarem un cartell informatiu al pàrquing.

Aproximació

Venint de Camarasa hem d’arribar fins al cartell que indica “Alt de Fontllonga”, i de seguida prenem la pista a mà esquerra. Just al començament de la pista tornem a girar a l’esquerra i anem tirant fins al final, hi ha una esplanada a la coordenada N41º 57.005′ E0º 51.685′ (enllaç a Google Maps).

Prenem el tallafocs que ens queda a mà dreta (direcció nord). Baixem una mica pel tallafocs, i de seguida prenem un corriol a l’esquerra, que anem resseguint. Arriba un moment en que baixem per les curioses Escales del Doll, passem pel sector d’esportiva del Clot del Miqui i hem d’estar atents perquè hem d’abandonar el camí principal i prendre un corriol (poc evident) que va flanquejant en direcció a l’Agulla de l’Abat. Hi ha un moment en que cal fer un flanqueig una mica delicat, i en poca estona arribem al peu de l’agulla.

Material

10 cintes llargues i friends fins al Camalot #1. Recomanable no dur motxilla per la xemeneia final

Descens

Tal com mostrem al plànol, tenim diverses opcions per tornar al cotxe:

  • Opció 1: Podem anar a la dreta seguint fites. Hem d’estar atents, ja que en algun punt és poc intuïtiu. Passarem pel sector Totxaires i finalment acabem arribant al tallafocs, que remuntem fins al cotxe.
  • Opció 2: Podem anar a l’esquerra. Quan enllacem amb el corriol que aniria a parar a les Escales del Doll, hem d’anar a la dreta i anar tirant camí amunt fins arribar al tallafocs, que remuntem fins al cotxe.
  • Opció 3: Recentment han obert un camí amb moltes fites que per un còmode corriol ens porta directes al cotxe en uns 15 min. Aquesta opció és clarament la més ràpida i còmoda, però encara no l’he fet, així que el traçat al plànol és aproximat (de color verd).

Cordada

Cisco Figueroa i Jordi Ceballos

Enllaços

Desventuras y Milagros


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar