Inici ViesLleidaLa NogueraDoll Triple Directa al Doll

Triple Directa al Doll

per jordi.ceballos@gmail.com

La Triple Directa és una combinació de vies que consta de:

  • Diedre Terminator: Via d’una única tirada, que va ser oberta l’any 1998 per Jordi Marmolejo i David Garcia.
  • Toy Dolls: Aquesta via la fem només fins a la gran feixa. Va ser oberta l’any 2000 per Jordi Marmolejo, Guillem Ullastre, David Garcia i Jose Antonio López (“Cosin”). 
  • OK Pana: Aquesta via la fem sencera, ja que comença a la gran feixa. Va ser oberta l’any 2003 per Jordi Marmolejo, Guillem Ullastre i Rómulo Pizzica.

Les tirades de la Toy Dolls estan bé, però tot el tram de la OK Pana és brutal, sobretot la darrera tirada, de traca i mocador. En aquesta darrera tirada es supera un sostre per una bavaresa amb uns cantos inhumans, arribes al cim content. La roca en general és bona, tot i que cal anar amb controlant.

Orientació

Sud

Regulacions

L’escalada al Doll està regulada, trobarem un cartell informatiu al pàrquing.

Aproximació

Venint de Camarasa hem d’arribar fins al cartell que indica “Alt de Fontllonga”, i de seguida prenem la pista a mà esquerra. Just al començament de la pista tornem a girar a l’esquerra i anem tirant fins al final, hi ha una esplanada a la coordenada N41º 57.005′ E0º 51.685′ (enllaç a Google Maps).

Podríem arribar a la via tant pel tallafocs cap a l’esquerra (al final hauríem de fer un ràpel) com cap a la dreta (no s’ha de fer cap ràpel). En el nostre cas triem anar a la dreta (direcció nord), que està més transitat. Després de baixar una mica pel tallafocs, de seguida prenem un corriol a l’esquerra i només l’hem d’anar resseguint.

Arriba un moment en que baixem per les curioses Escales del Doll, passem pel sector d’esportiva del Clot del Miqui i seguim baixant (alguna fita) fins pràcticament arribar a l’alçada de l’embassament. Primer anem resseguint la Paret de l’Abat, i quan aquesta canvia d’orientació arribem a la Paret del Doll. La resseguim fins que arribem a la canal central, i el Diedre Terminator és la primera via que hi ha passada aquesta canal.

Material

14 cintes, friends fins al Camalot #5 (amb algun mitjà repetit), fissurers i un parell de bagues

Descens

Tal com mostrem al plànol, tenim diverses opcions per tornar al cotxe:

  • Opció 1: Podem anar a la dreta seguint fites. Hem d’estar atents, ja que en algun punt és poc intuïtiu. Passarem pel sector Totxaires i finalment acabem arribant al tallafocs, que remuntem fins al cotxe.
  • Opció 2: Podem anar a l’esquerra. Quan enllacem amb el corriol que aniria a parar a les Escales del Doll, hem d’anar a la dreta i anar tirant camí amunt fins arribar al tallafocs, que remuntem fins al cotxe.
  • Opció 3: Recentment han obert un camí amb moltes fites que per un còmode corriol ens porta directes al cotxe en uns 15 min. Aquesta opció és clarament la més ràpida i còmoda, però encara no l’he fet, així que el traçat al plànol és aproximat (de color verd).

Cordada

Josep Santasusana, Joan Brunet i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar