Inici EscaladesLa NogueraDoll Triple Directa al Doll

Triple Directa al Doll

per admin

La Triple Directa és una combinació de vies proposada pel Luichy, que comença pel Diedre Terminator (via de només una tirada), després les tirades inicials de la Toy Dolls, i un cop a la feixa es fa sencera la via OK Pana. Les tirades de la Toy Dolls estan bé, però tot el tram de la OK Pana és brutal, sobretot la darrera tirada, de traca i mocador. En aquesta darrera tirada es supera un sostre per una bavaresa amb uns cantos inhumans, arribes al cim content. La roca en general és bona, tot i que cal anar amb controlant.

Orientació:  Sud

Regulacions:  L’escalada al Doll està regulada, trobarem un cartell informatiu al pàrking.

Aproximació:  Venint de Camarasa hem d’arribar fins al cartell que indica “Alt de Fontllonga”, i de seguida prenem la pista a mà esquerra. Just al començament de la pista tornem a girar a l’esquerra i anem tirant fins al final, hi ha una esplanada a la coordenada N41º 57.005′ E0º 51.685′ (enllaç a Google Maps).

Podríem arribar a la via tant pel tallafocs cap a l’esquerra (al final hauríem de fer un ràpel) com cap a la dreta (no s’ha de fer cap ràpel). En el nostre cas triem anar a la dreta (direcció nord), que està més transitat. Després de baixar una mica pel tallafocs, de seguida prenem un corriol a l’esquerra i només l’hem d’anar resseguint. Arriba un moment en que baixem per les curioses Escales del Doll, passem pel sector d’esportiva del Clot del Miqui i seguim baixant (alguna fita) fins pràcticament arribar a l’alçada de l’embassament. Primer anem resseguint la Paret de l’Abat, i quan aquesta canvia d’orientació arribem a la Paret del Doll. La anem resseguint, fins que arribem a la canal central (que no hem de pujar). El Diedre Terminator és la primera via que hi ha passada aquesta canal central.

Material:  14 cintes, friends fins al Cam #5 (amb algun mitjà repetit), tascons i un parell de bagues

Descens:  Tal com mostrem al plànol, tenim diverses opcions per tornar al cotxe:

  • Opció 1: Podem anar a la dreta seguint fites. Hem d’estar atents, ja que en algun punt és poc intuitiu. Passarem pel sector Totxaires i finalment acabem arribant al tallafocs, que remuntem fins al cotxe.
  • Opció 2: Podem anar a l’esquerra. Quan enllacem amb el corriol que aniria a parar a les Escales del Doll, hem d’anar a la dreta i anar tirant camí amunt fins arribar al tallafocs, que remuntem fins al cotxe.
  • Opció 3: Recentment han obert un camí amb moltes fites que per un còmode corriol ens porta directes al cotxe en uns 15 min. Aquesta opció és clarament la més ràpida i còmoda, però encara no l’he fet, així que el traçat al plànol és aproximat (de color verd).

Cordada:  Josep Santasusana, Joan Brunet i Jordi Ceballos

També et pot interessar