Inici ViesLleidaLa NogueraDoll Triple Directa al Doll

Triple Directa al Doll

per jordi.ceballos@gmail.com

La Triple Directa és una combinació de vies que consta de:

  • Diedre Terminator: Via d’una única tirada, que va ser oberta l’any 1998 per Jordi Marmolejo i David Garcia.
  • Toy Dolls: Aquesta via la fem només fins a la gran feixa. Va ser oberta l’any 2000 per Jordi Marmolejo, Guillem Ullastre, David Garcia i Jose Antonio López “Cosin”. 
  • OK Pana: Aquesta via la fem sencera, ja que comença a la gran feixa. Va ser oberta l’any 2003 per Jordi Marmolejo, Guillem Ullastre i Rómulo Pizzica.

Les tirades de la Toy Dolls estan bé, però tot el tram de la OK Pana és brutal, sobretot la darrera tirada, de traca i mocador. En aquesta darrera tirada es supera un sostre per una bavaresa amb uns cantos inhumans, arribes al cim content. La roca en general és bona, tot i que cal anar amb controlant.

Orientació

Sud

Aproximació

Venint de Camarasa hem d’arribar fins al cartell que indica “Alt de Fontllonga”, i de seguida prenem la pista a mà esquerra. Just al començament de la pista tornem a girar a l’esquerra i seguim fins al final (enllaç a Google Maps).

Podríem arribar a la via tant pel tallafocs cap a l’esquerra (al final hauríem de fer un ràpel) com cap a la dreta (no s’ha de fer cap ràpel). En el nostre cas triem anar a la dreta (direcció nord), que està més transitat. Després de baixar una mica pel tallafocs, de seguida prenem un corriol a l’esquerra i només l’hem d’anar resseguint.

Arriba un moment en que baixem per les curioses Escales del Doll, passem pel sector d’esportiva del Clot del Miqui i seguim baixant (alguna fita) fins pràcticament arribar a l’alçada de l’embassament. Primer anem resseguint la Paret de l’Abat, i quan aquesta canvia d’orientació arribem a la Paret del Doll. La resseguim fins que arribem a la canal central, i el Diedre Terminator és la primera via que hi ha passada aquesta canal.

Material

14 cintes, friends fins al Camalot #5 (amb algun mitjà repetit), fissurers i un parell de bagues

Descens

Tal com mostrem al plànol, tenim diverses opcions per tornar al cotxe:

  • Opció 1: Podem anar a la dreta seguint fites. Hem d’estar atents, ja que en algun punt és poc intuïtiu. Passarem pel sector Totxaires i finalment acabem arribant al tallafocs, que remuntem fins al cotxe.
  • Opció 2: Podem anar a l’esquerra. Quan enllacem amb el corriol que aniria a parar a les Escales del Doll, anem a la dreta i seguim camí amunt fins arribar al tallafocs, que remuntem fins al cotxe.
  • Opció 3: Recentment han obert un camí amb moltes fites que per un còmode corriol ens porta directes al cotxe en uns 15 min. Aquesta opció és clarament la més ràpida i còmoda, però encara no l’he fet, així que el traçat al plànol és aproximat (de color verd).

Cordada

Josep Santasusana, Joan Brunet i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar