Inici EscaladesMontserratMagdalenes Aresta Ribas al Pollegó Oest (Montserrat)

Aresta Ribas al Pollegó Oest (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Aresta Ribas al Pollegó Oest va ser oberta l’any 1979 per Joan Ribas en solitari, i va ser reequipada al 2003. La via té molt poc ambient, és bàsicament una successió de resalts, però és un itinerari del tot recomanable. Tot i el grapat de metres, és una via força ràpida, algunes tirades es poden enllaçar sense problema. La roca en general és molt bona.

Orientació:  Sud-oest

Regulacions:  L’escalada a Montserrat està regulada, consultar la web del Patronat

Aproximació:  Aparquem al restaurant de la Vinya Nova (enllaç a Google Maps). Prenem un camí direcció nord fins al Torrent del Pont, avancem una mica pel torrent i prenem un corriol a la dreta que va guanyant alçada. Quan estem a l’alçada del Pollegó Oest, prenem una canal que ens permet arribar al peu de via.

Material:  10 cintes, friends fins al Cam #0.75

Descens:  Resseguim tota la carena del Serrat dels Pollegons (fites visibles), voregem una roca per la seva dreta i seguim per la carena fins arribar a un coll (gran fita). Baixem per la Canal dels Pollegons, que ens queda a la nostra esquerra.

Cordada:  Sandra Serra, Gemma Mula i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

També et pot interessar