Inici EscaladesMontserratSant Jeroni Torras-Nubiola a la Paret de Sant Jeroni (Montserrat)

Torras-Nubiola a la Paret de Sant Jeroni (Montserrat)

per admin

La Torras-Nubiola va ser oberta l’any 1950 per Josep Maria Torras i Joan Nubiola. A la Paret de Sant Jeroni hi ha 3 bones xemeneies, la primera i més exigent va ser oberta pels TIM al 1949 (obrir enllaç), i l’any següent es van obrir la Nubiola-Torras (obrir enllaç) i la Torras-Nubiola.

La via ens ha agradat força, té algun tram molt guapo, especialment el flanqueig aeri després de l’antiga R1. Les tirades estan molt a pèl, han anat de conya alguns friends i tricams. Les reunions són de burins, i a les tirades hi ha un burí i un parell de pedres empotrades.

Orientació:  Oest

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada.

Aproximació:  Des de de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) agafem el GR en direcció a Can Maçana, i més endavant prenem el trencall que puja al Coll de Migdia. Un cop al coll, baixem en direcció sud i prenem un trencall a mà esquerra (marques grogues) del camí que puja fins a Sant Jeroni. Deixem aquest camí quan travessem una torrentera a mà esquerra, pugem per la torrentera fins un punt on trobem una corda fixa, la superem i de seguida arribem a la base de la paret. Primer passem pel peu de via de la Nubiola-Torras, hem de seguir més a l’esquerra i arribarem a la Torras-Nubiola.

Material:  7 cintes, 1 merlet, 2 bagues (una llarga), 1 tricam negre, friends fins al Cam #0.75

Descens:  Si volem tornar a la base de la paret, podem fer-ho amb un parell de ràpels per la canal de més a la dreta. Si no, arribem caminant fins al cim de Sant Jeroni, i baixem per la Canal de Sant Jeroni.

Cordada:  Miquel Jordan i Jordi Ceballos

També et pot interessar