Inici ViesBarcelonaMontserratSant Jeroni Torras-Nubiola a la Paret de Sant Jeroni (Montserrat)

Torras-Nubiola a la Paret de Sant Jeroni (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Torras-Nubiola va ser oberta el 18/6/1950 per Josep Maria Torras i Joan Nubiola, i aquest mateix dia van obrir la Nubiola-Torras. De fet, el que van fer és baixar escalant per la Torras-Nubiola i a continuació van pujar escalant per la Nubiola-Torras. L’altra gran xemeneia d’aquesta paret és la TIM, que havia estat oberta l’any 1949 pels sabadellencs.

La via ens ha agradat, té algun tram molt guapo, especialment el flanqueig aeri després de l’antiga R1. Les tirades estan molt a pèl, han anat de conya alguns friends i tricams. Les reunions són de burins, i a les tirades hi ha un burí i un parell de pedres encastades.

Orientació

Oest

Aproximació

Des de de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) agafem el GR en direcció a Can Maçana, i més endavant prenem el trencall que puja al Coll de Migdia. Un cop al coll, baixem en direcció sud i prenem un trencall a mà esquerra (marques grogues) del camí que puja fins a Sant Jeroni. Deixem aquest camí quan travessem una torrentera a mà esquerra, pugem per la torrentera fins un punt on trobem una corda fixa, la superem i de seguida arribem a la base de la paret. Primer passem el peu de via de la Nubiola-Torras, seguim una mica més a l’esquerra i arribem a la Torras-Nubiola.

Material

7 cintes, 1 merlet, 2 bagues (una llarga), 1 tricam negre, friends fins al Camalot #0.75

Descens

Si volem tornar a la base de la paret, podem fer-ho amb un parell de ràpels per la canal de més a la dreta. Si no, arribem caminant fins al cim de Sant Jeroni, i baixem per la Canal de Sant Jeroni.

Cordada

Miquel Jordan i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar