Inici EscaladesMontserratSant Jeroni Nubiola-Torras a la Paret de Sant Jeroni (Montserrat)

Nubiola-Torras a la Paret de Sant Jeroni (Montserrat)

per admin

La Nubiola-Torras va ser oberta el 09/07/1950 per Joan Nubiola i Josep Maria Torras. A la Paret de Sant Jeroni hi ha 3 bones xemeneies, la primera i més exigent va ser oberta pels TIM al 1949 (obrir enllaç), i l’any següent es van obrir la Nubiola-Torras i la Torras-Nubiola (obrir enllaç).

La primera que hem repetit ha estat la Nubiola-Torras, una xemeneia ben maca i recomanable. La segona tirada és especialment guapa, amb un tram molt aeri. La via es fa ràpid, així que és bona idea combinar-ho amb alguna altra via per la zona.

Orientació:  Oest

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada.

Aproximació:  Des de de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) agafem el GR en direcció a Can Maçana, i més endavant prenem el trencall que puja al Coll de Migdia. Un cop al coll, baixem en direcció sud i prenem un trencall a mà esquerra (marques grogues) del camí que puja fins a Sant Jeroni. Deixem aquest camí quan travessem una torrentera a mà esquerra, pugem per la torrentera fins un punt on trobem una corda fixa, la superem i de seguida arribem a la base de la paret. De les 3 xemeneies, aquesta és la de més a la dreta.

Material:  8 cintes, friends fins al Cam #0.75, tricams i dues bagues llargues

Descens:  Si volem tornar a la base de la paret, podem fer-ho amb un parell de ràpels per la canal de més a la dreta. Si no, arribem caminant fins al cim de Sant Jeroni, i baixem per la Canal de Sant Jeroni.

Cordada:  Manu d’Aram i Jordi Ceballos

També et pot interessar