Inici ViesBarcelonaMontserratSant Jeroni Nubiola-Torras a la Paret de Sant Jeroni (Montserrat)

Nubiola-Torras a la Paret de Sant Jeroni (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Nubiola-Torras va ser oberta el 18/6/1950 per Joan Nubiola i Josep Maria Torras, i aquest mateix dia van obrir la Torras-Nubiola. De fet, el que van fer és baixar escalant per la Torras-Nubiola i a continuació van pujar escalant per la Nubiola-Torras. L’altra gran xemeneia d’aquesta paret és la TIM, que havia estat oberta l’any 1949 pels sabadellencs.

La Nubiola-Torras és una xemeneia ben maca i recomanable. La segona tirada és especialment guapa, amb un tram molt aeri. La via es fa ràpid, així que és bona idea combinar-ho amb alguna altra via per la zona.

Orientació

Oest

Aproximació

Des de de Santa Cecília (enllaç a Google Maps) agafem el GR en direcció a Can Maçana, i més endavant prenem el trencall que puja al Coll de Migdia. Un cop al coll, baixem en direcció sud i prenem un trencall a mà esquerra (marques grogues) del camí que puja fins a Sant Jeroni. Deixem aquest camí quan travessem una torrentera a mà esquerra, pugem per la torrentera fins un punt on trobem una corda fixa, la superem i de seguida arribem a la base de la paret. De les 3 xemeneies, aquesta és la de més a la dreta.

Material

8 cintes, 2 bagues llargues, tricams i friends fins al Camalot #0.75

Descens

Si volem tornar a la base de la paret, podem fer-ho amb un parell de ràpels per la canal de més a la dreta. Si no, arribem caminant fins al cim de Sant Jeroni, i baixem per la Canal de Sant Jeroni.

Cordada

Manu d’Aram i Jordi Ceballos

Enllaços

El Col·leccionista de Vies


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar