Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola Color de rosa a la Castellassa de Can Torras (Sant Llorenç)

Color de rosa a la Castellassa de Can Torras (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

Color de Rosa va ser oberta amb burins l’any 1983 per Antonio Belmonte i Jesús Garcia (“Chus”), i posteriorment reequipada amb parabolts al 1998. La roca no és bona, per pujar amb grau 6a/6b tal com està ressenyada, cal tenir molta fe. Per a persones no tant creients, més val aplicar aquella frase que diu “Más vale A0 en mano, que en libre volando”…

Tot i així, a la tercera tirada hi ha un parell de trams obligats de V+ on les assegurances estan a una distància raonable de potser 4 metres, però que resulten força vibrants per l’estat de la roca. La via finalitza al cim de la Gepa, i encara hem fet una tirada addicional per pujar a la Torre i rapelar des d’allà.

Orientació

Oest

Aproximació

Un cop a Matadepera, aparquem al final del Carrer de Vista Alegre (enllaç a Google Maps), des d’on anem direcció a la Mola, i de seguida prenem un trencall a la dreta que va força directe fins a la Castellassa de Can Torras. Voltem la Castellassa per la dreta, passem de llarg la via Matalonga, i uns 10 metres més enllà ja veiem els primers parabolts de la via.

Material

12 cintes, friends fins al Camalot #0.4, una baga i estreps. El dia que es trenqui la savina seca que hi ha arribant a la R2, anirà bé un #1 o #2

Descens

Hi ha diverses opcions per baixar des de la Torre:

  • Un ràpel d’uns 25 m cap a l’est, i després un altre d’uns 30 m fins al terra.
  • Desfer la via normal. En aquest cas, fem un ràpel d’uns 15 m fins al tram fàcil de la via normal, flanquegem la Castellassa amb precaució, i després un ràpel de 35 m i un darrer ràpel de 10 m. Potser és una mica més entretingut, però és l’opció  més recomanable per evitar problemes al recuperar les cordes.

Cordada

Ferran Hernández i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar