Inici EscaladesMontserratAgulles Normal + Nomiveichambcor a Agulla del Sol Ponent (Montserrat)

Normal + Nomiveichambcor a Agulla del Sol Ponent (Montserrat)

per admin

La Normal a l’Agulla del Sol Ponent és una vieta molt assequible que em sembla ideal per portar a algú que no hagi escalat mai, ja que és una escalada molt agradable i un cop dalt es pot gaudir d’una espectacular vista del Sabre. Realment valdria la pena quedar amb alguna cordada per filmar des d’aquí l’escalada de la Torras-Nubiola-Capeta, podria quedar inhumà!

Després hem aprofitat per fer la Nomiveichambcor, que va ser oberta l’any 1990 per Jordi Moreras i Manel Orbay. Es una via de presa més aviat petita i cantelluda, que coincideix amb la línia de ràpel.  Actualització 2021: La nomiveichambcor ha estat restaurada amb parabolts.

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des de Can Maçana anem cap al Refugi Vicenç Barbé. Tal com arribem dalt del Pas de les Portelles girem a l’esquerra i anem seguint les marques vermelles. Tot just abans d’arribar al tram equipat amb una corda, trobem l’agulla a mà esquerra de la canal. El peu de via de la normal és molt evident, i la Nomiveichambcor és just la primera via que hi ha a la dreta de la normal.

Material:  8 cintes i friends Cam #0.5 i 0.75

Descens:  Ràpel d’uns 25m pel vessant est

Cordada:  Manel Ramon i Jordi Ceballos

També et pot interessar