Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Normal + Nomiveichambcor a Agulla del Sol Ponent (Montserrat)

Normal + Nomiveichambcor a Agulla del Sol Ponent (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Normal a l’Agulla del Sol Ponent va ser oberta l’any 1954 per Josep Maria Torras, Joan Nubiola i Jordi Riera, i és una vieta  ideal per portar a algú que no hagi escalat mai, ja que resulta molt agradable i un cop dalt es pot gaudir d’una espectacular vista del Sabre. Realment valdria la pena quedar amb alguna cordada per filmar des d’aquí l’escalada de la Torras-Nubiola-Capeta al Sabre, podria quedar inhumà!

Després hem fet la Nomiveichambcor, que va ser oberta l’any 1990 per Jordi Moreras i Manel Orbay. Es una via de presa petita i cantelluda, que coincideix amb la línia de ràpel, i ha estat restaurada amb parabolts l’any 2021.

Orientació

Sud

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Des de Can Maçana anem cap al Refugi Vicenç Barbé. Tal com arribem dalt del Pas de les Portelles girem a l’esquerra i anem seguint les marques vermelles. Tot just abans d’arribar al tram equipat amb una corda, trobem l’agulla a mà esquerra de la canal. El peu de via de la normal és molt evident, i la Nomiveichambcor és just la primera via que hi ha a la dreta de la normal.

Material

8 cintes i Camalots #0.5 i 0.75

Descens

Ràpel d’uns 25m pel vessant est

Cordada

Manel Ramon i Jordi Ceballos

Enllaços

Desventuras y Milagros


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar