Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Normal + Nomiveichambcor a Agulla del Sol Ponent (Montserrat)

Normal + Nomiveichambcor a Agulla del Sol Ponent (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Normal a l’Agulla del Sol Ponent va ser oberta l’any 1954 per Josep Maria Torras, Joan Nubiola i Jordi Riera, i és una vieta  ideal per portar a algú que no hagi escalat mai, ja que resulta molt agradable i un cop dalt es pot gaudir d’una espectacular vista del Sabre. Realment valdria la pena quedar amb alguna cordada per filmar des d’aquí l’escalada de la Torras-Nubiola-Capeta al Sabre, podria quedar inhumà!

Després hem fet la Nomiveichambcor, que va ser oberta l’any 1990 per Jordi Moreras i Manel Orbay. Es una via de presa petita i cantelluda, que coincideix amb la línia de ràpel, i ha estat restaurada amb parabolts l’any 2021.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Can Maçana anem cap al Refugi Vicenç Barbé. Tal com arribem dalt del Pas de les Portelles girem a l’esquerra i anem seguint les marques vermelles. Tot just abans d’arribar al tram equipat amb una corda, trobem l’agulla a mà esquerra de la canal. El peu de via de la normal és molt evident, i la Nomiveichambcor és just la primera via que hi ha a la dreta de la normal.

Material

8 cintes i Camalots #0.5 i 0.75

Descens

Ràpel d’uns 25m pel vessant est

Cordada

Manel Ramon i Jordi Ceballos

Enllaços

Desventuras y Milagros


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar