Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Salvadó-Alava al Setrill (Montserrat)

Salvadó-Alava al Setrill (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Salvadó-Alava va ser oberta l’any 1971 per Francesc Salvadó i Manel Álava, i va ser restaurada amb parabolts al 2009. En Francesc Salvadó va ser el creador de la web kpujo, una veritable bíblia de l’escalada a Montserrat, que malauradament va quedar orfe quan en Francesc va morir al 2012.

Es tracta d’una magnífica Aresta Brucs, amb roca excel·lent en tot el seu recorregut. La primera tirada és el filtre de la via, ja que és vertical i amb força aire entre assegurances. Una via molt recomanable, on cal anar amb el V+/6a ben après.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Can Maçana anem al Refugi Vicenç Barbé. Seguim direcció a la Canal Ampla, però abans d’arribar-hi pugem pel torrent que hi ha entre el Cap de Guerrer i la Màquina de Tren. Aviat arribem al Setrill i Broc del Setrill, que queden a la dreta del torrent. La via comença una mica a la dreta respecte al centre de l’Aresta Brucs.

Material

6 cintes i friends fins al Camalot #1

Descens

Desgrimpem pel vessant nord fins arribar a un arbre amb bagues des d’on fem un únic ràpel d’uns 35 m

Cordada

Armand Ballart i Jordi Ceballos

Enllaços

El Col·leccionista de Vies


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar