Inici ViesAragóRiglos Normal a la Peña Sola (Agüero)

Normal a la Peña Sola (Agüero)

per jordi.ceballos@gmail.com

Després d’un intent frustrat per membres del CADE, la Peña Sola va ser conquerida el 13 d’abril de 1947 per Angel Serón, Fernando Millán i José Laguens, i és la gran clàssica dels Mallos de Agüero. Per l’obertura van haver de dedicar 2 dies, fent bivac a l’esplanada de la gran savina, on actualment hi ha la quarta reunió.

Van passar 6 anys fins la primera repetició, que va ser a càrrec de Manuel Bescós, Alberto Rabadá i Ángel López “Cintero”, la mateixa cordada que 4 mesos més tard aconseguirien la primera al Puro de Riglos.

Originalment, la via començava amb un espectacular pas d’esqueneta, seguit d’un bon grapat de passos a pitonar. Amb el pas dels anys, la via ha estat retroequipada i ara no s’ha de fer cap pas d’esqueneta ni pitonar enlloc. La roca es troba molt sanejada i és una via ben recomanable que ha estat alliberada amb un grau de 7b.

Orientació

Comença sud-oest i després és sud

Aproximació

Uns 500 metres abans d’arribar al poble d’Agüero, prenem un trencall a la dreta, passem per davant del cementiri i aparquem a una esplanada a la part alta del poble, on hi ha un panell informatiu. Seguim el camí que fa la volta circular als Mallos i de seguida arribem a la Peña Sola. Prenem un petit corriol que hi puja directe, fem una petita grimpada i anem a l’esquerra fins arribar al peu de via.

Material

10 cintes, friends fins al Camalot #1 i estreps

Descens

Es pot baixar per la pròpia via en 3 ràpels, però és més recomanable baixar per la Torrijos (50 + 45 + 55)

Cordada

Marc Badia, Alex Presas i Jordi Ceballos

Enllaços

A0avista
Raulsaki’s World


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar