Inici ViesLleidaCollegats Sang de Crack al Circ del Pessó (Collegats)

Sang de Crack al Circ del Pessó (Collegats)

per jordi.ceballos@gmail.com

Sang de Crack va ser oberta l’any 1989 per Xavi Metal, Oriol Pié i Albert Ibáñez, i té la merescuda fama de ser una de les millors vies de fissures del Congost de Collegats. La via té una variant semi-equipada d’entrada directa (6b+) oberta per Marc Ollé i Pep Terrades, i hi ha diverses opcions de sortida, d’esquerra a dreta són les següents:

  • Sortida original (V): Va per la canal herbosa i supera alguns ressalts.
  • Esperó central (6a+): Oberta al 2005 per Albert Castellet i Raúl Álvarez. Molt elegant, roca excel·lent, equipada amb parabolts distants i escalada obligada. Es per on hem sortit nosaltres.
  • Fissura de la dreta (6a): Oberta per Oriol Baró i Anna Coll. Es troba desequipada i la roca és delicada.

Al segon llarg hem estat a punt d’encigalar-nos flanquejant més amunt del compte, cal tenir present que el segon llarg hi ha un moment en que baixa una mica i després flanqueja en horitzontal cap a l’esquerra, no és del tot evident.

Es d’aquelles vies on tots els llargs són bons, podrem gaudir d’una escalada variada i amb roca excel·lent. En conjunt, una petita joia del tot recomanable.

Orientació

Est. Hi toca el sol només fins al migdia.

Aproximació

Des de la Pobla de Segur anem direcció Sort, passem l’àrea de descans de la Figuereta, i després del primer túnel aparquem a una esplanada a mà esquerra (enllaç a Google Maps). Prenem el camí de la Cova de la Serp fins a una torre elèctrica, on girem a mà dreta i anem per terreny pla direcció a la paret, que la veiem al fons. Al tram final cal fer algunes grimpades i opcionalment ens podem encordar als darrers metres per accedir a peu de via.

Material

15 cintes, fissurers, 2 bagues i friends fins al Camalot #3. Opcionalment estreps, un Camalot #4 i repetir algun friend mitjà.

Descens

  • Opció 1: Anar a cercar la ferrada. Sembla que és l’opció més habitual però es fa una gran volta i, si no es coneix, és perdedor, la traça és poc evident.
  • Opció 2: Rapelar per la pròpia via Sang de Crack. No ho hem fet, però a priori no sembla una baixada gaire neta, fa patir que es puguin enganxar les cordes.
  • Opció 3: A la guia de Collegats comenten que es pot baixar en 2 ràpels (55+30) que estan on el circ canvia d’orientació. No hem trobat més referències d’aquesta baixada, però pinta bé, potser és la més ràpida i directa de totes.

Cordada

Pau Carnicero i Jordi Ceballos

Enllaços

La Cordada Centenària


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar