Inici ViesLleidaCollegats No vols sopa? Nou plats!!! a la Paret del Pessó (Collegats)

No vols sopa? Nou plats!!! a la Paret del Pessó (Collegats)

per jordi.ceballos@gmail.com

Una via ben recomanable a Collegats, que va ser equipada l’any 2010 per Jimi, Gassó i Rafel. La via es troba completament equipada amb parabolts i la roca és excel·lent en tot el recorregut excepte al sisè llarg. Uns comentaris sobre la via:

  • Els 2 primers llargs recorden moltíssim a Riglos, amb una escalada ben vertical!
  • Al finalitzar el sisè llarg arribem a un bosquet. Cal pujar amunt pel corriol evident fins accedir al mur de dalt, i llavors resseguir la paret cap a l’esquerra uns 75 metres. El setè llarg comença per una placa tombada que a la ressenya està graduada de V+ però ens ha semblat V com a molt.
  • El darrer llarg és el més obligat de tota la via, amb un grau obligat al voltant de 6a+.

Orientació

Nord-est

Aproximació

Des de la Pobla de Segur anem direcció Sort, passem l’àrea de descans de la Figuereta i després del primer túnel aparquem a una esplanada a mà esquerra (enllaç a Google Maps). La via es troba a la paret que hi ha just a sobre de l’aparcament. Prenem el corriol, passem pel costat de l’Agulla de Gos i la via comença just a l’esquerra de la Tànger. 

Material

17 cintes

Descens

Seguim el corriol en direcció sud fins arribar a la ferrada equipada amb cadenes. Les baixem i al costat d’una torre elèctrica prenem un còmode camí que en pocs minuts ens porta a l’aparcament.

Cordada

Ricard Montalà, David Cabañas i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar