Inici ViesLleidaCollegats Kollegats a la Paret del Pessó (Collegats)

Kollegats a la Paret del Pessó (Collegats)

per jordi.ceballos@gmail.com

Kollegats va ser oberta al 1998 per Marc Ollé i “Gute”, i és una de les grans clàssiques de la Paret del Pessó. En conjunt és una via del tot recomanable, divertida d’escalar i amb una roca excel·lent. Les principals dificultats estan concentrades en punts molt concrets, de manera que en general resulta un itinerari força ràpid. El flanqueig del tercer llarg és una preciositat, sens dubte el llarg més espectacular i fotogènic de la via. Al quart llarg no hem vist ni el pitó ni el pont de roca que marquen les ressenyes, però es protegeix bé amb friends.

Orientació

Est

Aproximació

Des de la Pobla de Segur anem direcció Sort, passem l’àrea de descans de la Figuereta, i després del primer túnel aparquem a una esplanada a mà esquerra (enllaç a Google Maps). Prenem el corriol i l’anem seguint fins arribar a l’alçada de la via.

Material

12 cintes, 2 bagues i friends fins al Totem verd (Camalot #0.75)

Descens

Seguim el corriol en direcció sud fins arribar a la ferrada equipada amb cadenes. Les baixem i al costat d’una torre elèctrica prenem un còmode camí que en pocs minuts ens porta a l’aparcament.

Cordada

David Cabañas i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar