Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Archs-Freixas a la Miranda de la Portella (Montserrat)

Archs-Freixas a la Miranda de la Portella (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Archs-Freixas va ser oberta el 30/6/1973 per Santi Archs i Joan Freixas. El recorregut original al segon llarg feia un descarat flanqueig a esquerres cercant les debilitats de la paret, però posteriorment els mateixos oberturistes la van redreçar amb la variant directa de 6a.

Ens ha semblat una petita joia d’Agulles, amb caràcter i mantinguda. La via té alguns trams exposats, com per exemple l’arribada a la primera xapa, força finet i on no s’hi val caure. Grau obligat 6a.

La via consta de 4 llargs però es fa molt bé en 2 llargs (tenint la precaució d’allargar les cintes), on el primer és clarament el més exigent i mantingut. Per cert, val la pena portar 14 cintes per xapar-ho tot, ja que hi ha diverses expansions que són dobles (burí + spit).

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Can Maçana anem a Agulles i pugem el Pas de les Portelles. Voregem la Portella Gran, passem pel costat del Dauet i baixem la canal entre la Miranda de la Portella i l’Agulla dels Tres. Anem uns metres canal avall i la via ens queda a mà dreta.

Material

14 cintes, Camalot #2, tricams fins al vermell (molt útils) i 2 bagues

Descens

Ràpel de 20 m i desfem el mateix camí d’aproximació

Cordada

David Cabañas i Jordi Ceballos

Enllaços

Never Stop Dancing to the Electro Boogie


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar