Inici ViesLleidaCollegats Cosmos 1402 a la Paret del Pessó (Collegats)

Cosmos 1402 a la Paret del Pessó (Collegats)

per jordi.ceballos@gmail.com

Cosmos 1402 va ser oberta el 20/11/1986 per César Pérez Hurtado i Fabián Margenats, i anys després va ser generosament reequipada amb parabolts per César Pérez Hurtado. Cosmos 1402 va ser un satèl·lit espia rus posat en òrbita a l’agost de 1982. En el seu moment se’n va parlar força a les notícies, ja que el satèl·lit incorporava un reactor nuclear i 50 kg d’urani enriquit, i degut a un mal funcionament va acabar caient enmig de l’Oceà Atlàntic al 1983, només uns mesos després d’haver estat llençat.

És una de les grans clàssiques de Collegats, un itinerari del tot recomanable, que ens ofereix una escalada ben variada amb una roca excel·lent. Al cinquè llarg hem reposat un pitó que havia saltat entre el primer i el segon bolt, ara ja no hi ha aquest tram exposat.

Orientació

Est

Aproximació

Des de la Pobla de Segur anem direcció Sort, passem l’àrea de descans de la Figuereta, i després del primer túnel aparquem a una esplanada a mà esquerra (enllaç a Google Maps). Prenem el corriol i l’anem seguint fins arribar a l’alçada de la via. Als darrers metres fem una petita grimpada per enfilar-nos al gran bloc on comença la via.

Material

13 cintes. Opcionalment friends fins al Totem lila i estreps

Descens

Seguim el corriol en direcció sud fins arribar a la ferrada equipada amb cadenes. Les baixem i al costat d’una torre elèctrica prenem un còmode camí que en pocs minuts ens porta a l’aparcament.

Cordada

David Codina i Jordi Ceballos

Enllaços

Desventuras y Milagros


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar