Inici ViesLleidaCollegats Tànger a la Paret del Pessó (Collegats)

Tànger a la Paret del Pessó (Collegats)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Tànger va ser oberta el 6/1/1987 per César Pérez Hurtado i Fabián Margenats, i va ser ser generosament reequipada al 1993. Es una de les grans clàssiques de Collegats, un itinerari del tot recomanable per gaudir de valent. La roca és un excel·lent conglomerat de fusió (calcari + conglomerat) que degut a les nombroses repeticions és poc adherent a l’inici, però després millora. Graus clàssics.

Orientació

Nord-est

Aproximació

Des de la Pobla de Segur anem direcció Sort, passem l’àrea de descans de la Figuereta i després del primer túnel aparquem a una esplanada a mà esquerra (enllaç a Google Maps). La via es troba a la paret que hi ha just a sobre de l’aparcament. Prenem el corriol, passem pel costat de l’Agulla de Gos i la Tànger comença a la dreta de la via No vols sopa?

Material

15 cintes. Si es va just de grau, pot anar bé un estrep i friends fins al Camalot #0.75

Descens

Seguim el corriol en direcció sud fins arribar a la ferrada equipada amb cadenes. Les baixem i al costat d’una torre elèctrica prenem un còmode camí que en pocs minuts ens porta a l’aparcament.

Cordada

David Codina i Jordi Ceballos

Enllaços

Desventuras y Milagros


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar