Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Normal a la Torta (Montserrat)

Normal a la Torta (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Normal a la Torta va ser oberta el 13/11/1927 per Lluís Estasen i amics, que d’aquesta forma assolien per primer cop els 1.098m de l’agulla més elevada de tota la regió d’Agulles. L’any 2009 va ser reequipada com a via blava, una iniciativa que va promoure en Joan Cerdà i que va consistir en reequipar amb xapes de color blau diverses vies de baixa dificultat fent el paral·lelisme amb les “vies blaves” de les estacions d’esquí. L’any 2019 aquesta via va ser retornada al seu estat original, quedant equipada només amb un pont de roca que es troba als darrers metres del recorregut.

És una via de baixa dificultat però amb trams exposats, sobretot a la primera meitat.

Orientació

Sud-oest

Aproximació

Des de Can Maçana anem al Refugi Vicenç Barbé. Un cop allà, pugem per la Canal Ampla fins al peu de la Sensenom, on prenem el trencall a l’esquerra fins al Portell Estret. Seguim les marques vermelles de l’Alta Ruta d’Agulles fins a la Tri-roca, voregem aquesta agulla pel seu vessant nord i accedim al vessant sud-oest de la Torta. Ens situem a l’esquerra del tot i hem d’anar pujant fent una marcada diagonal a la dreta.

Material

6 cintes, tricams i friends fins al Camalot #0.75

Descens

Des de la mateixa reunió del cim (2 bolts) fem un ràpel de 25m directe al peu de via.

Cordada

Pep Mayolas, Miquel Soro i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar