Inici ViesBarcelonaMontserratSant SalvadorSant Benet Via verda a la Miranda del Pas dels Francesos (Montserrat)

Via verda a la Miranda del Pas dels Francesos (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via verda va ser oberta el 19/3/1987 per Agustí Cardona. Es una via de placa molt recomanable, que comença fineta però més amunt es transforma en una escalada molt divertida amb roca cantelluda. La ressenya original marca un primer llarg de 30 metres, però ens ha semblat més recomanable fer les reunions tal com han ressenyat Manel & Ita (gràcies!), ja que així la via queda més ben repartida.

Orientació

Sud

Aproximació

Sortim del Monestir i prenem les escales dels pobres. Uns metres just abans d’arribar al Pas dels Francesos (on comença un petit tram de camí pla) cal sortir per un petit corriol a mà dreta, i el seguim uns metres arran de paret. Voregem l’agulla cap a l’esquerra i pugem per una canal en diagonal a l’esquerra, que ens porta directes a la paret. La via comença uns 5 metres a l’esquerra del punt més baix de la paret, el peu de via és una mica incòmode. La via està equipada amb xapes d’un tènue color verd.

Material

7 cintes

Descens

Un cop dalt, caminem uns metres amunt i enllacem de seguida amb el camí de Sant Benet.

Cordada

Ricard Rofes i Jordi Ceballos

Enllaços

Manel & Ita


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar