Inici ViesLleidaCollegats Esperó Piru-Caba a la Paret de la Figuereta (Collegats)

Esperó Piru-Caba a la Paret de la Figuereta (Collegats)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Esperó Piru-Caba va ser obert el 22/2/1981 per Josep Solana “Piru”, Ramon Caballé “Caba” i Josep Maria Tunica, i anys després va ser generosament reequipat amb parabolts per César Pérez Hurtado. L’obertura va ser començada per Piru i Caba, i la van finalitzar amb Josep Maria Tunica.

És la via pionera de la Paret de la Figuereta, un itinerari molt ràpid que recorda moltíssim a Riglos i que és ideal per combinar després de qualsevol escalada per Collegats. El segon llarg fa una gran ziga-zaga, és important dur unes quantes bagues ben llargues per allargar al màxim els primers xapatges i així no patir problemes de fregament. Al darrer llarg, si als darrers metres anem en tendència a l’esquerra, podem fer reunió a la mateixa instal·lació de ràpel (2 spits grossos amb anelles).

Orientació

Sud-est

Aproximació

Des de la Pobla de Segur anem direcció Sort i aparquem a l’àrea de descans de la Figuereta (enllaç a Google Maps). Anem pel costat de la carretera en direcció al primer túnel i de seguida veiem que a la nostra esquerra es troba la Paret de la Figuereta. Travessem a l’altra banda de la carretera i al punt feble evident (hi ha una fita) pugem directes cap a la paret, només cal fer una petita grimpada i en un moment estem a peu de via.

Material

10 cintes i 5 bagues ben llargues per allargar els xapatges del segon llarg

Descens

Un ràpel de 45m i desfem el camí d’aproximació

Cordada

David Codina i Jordi Ceballos

Enllaços

Eskalatzencas


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar