Inici ViesBarcelonaSant LlorençMontcau GESAM al Cavall Bernat de la Vall (Sant Llorenç)

GESAM al Cavall Bernat de la Vall (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La GESAM al Cavall Bernat de la Vall va ser oberta l’any 1962 per Francesc Ullés, Delfí Feiner i Jaume Galofre, tots ells membres del GESAM (Grup Especial de la Secció d’Alta Muntanya) del Centre Excursionista de Terrassa. Es una vieta recomanable i amb bon ambient, ja que de seguida se’n va cap al vessant nord i hi ha una bona timba.

El burí inicial no fa gaire bona pinta, però la resta de via està ben protegida (2 parabolts i diversos pitons), i a més es poden posar alguns friends. A uns 6 metres del cim hi ha un còdol enorme amb forma de semicercle que belluga, millor no tocar-lo. La via s’ha escalat íntegrament en lliure amb un grau al voltant de 6b+. 

Orientació

Nord

Aproximació

Deixem el cotxe a l’aparcament de Coll d’Estenalles (enllaç a Google Maps). Anem pel camí asfaltat fins a Coll d’Eres, pugem uns metres cap al Montcau i de seguida prenem un corriol a la dreta que va mig penjat resseguint les parets est del Montcau. Quan estem a l’alçada dels Emprius (unes roques característiques que queden lluny a la dreta), prenem un trencall poc evident (fita) i arribem al Cavall Bernat de la Vall després de creuar una roca foradada. La GESAM comença uns metres a la dreta de la via normal, expansions visibles.

Material

12 cintes, 1 baga i Camalot #2. Opcionalment friends fins al #0.75

Descens

Ràpel de 15 m per la via normal

Cordada

Amadeu Pagès, Ferran Hernández i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar