Inici ViesBarcelonaMontserratSant SalvadorSant Benet Peque-Mantecas o Montoro-Pelaez a l’Elefant (Montserrat)

Peque-Mantecas o Montoro-Pelaez a l’Elefant (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Peque-Mantecas es troba a l’Elefant i va ser oberta l’any 1978 per Juan Muñoz Montoro i Manuel Pelaez, i a la primera ascensió van participar també Jose Quintana “Joseillo” i Olivier Blanch. El nom original de la via era Montoro-Pelaez, però al 1980 hi va haver l’accident de Peque, Mantecas i Ricardo, i algú la va rebatejar com a Peque-Mantecas (una llàstima que no incloguessin també el nom del Ricardo).

L’accident va ser al novembre de 1980 a la Valentín-Casanovas. En Francisco Javier Moreno “Peque”, Juan José Fernández “Mantecas” i Ricardo Alcaraz ja estaven a punt d’acabar la via quan per algun motiu van acabar caient tots tres fins a peu de via. El Mantecas i Ricardo eren del barri de la Trinitat (Barcelona), i el Peque era de Cerdanyola. L’accident va tenir molta afectació, ja que eren 3 nois molt joves (17-18 anys) que rondaven tot sovint per Sant Benet. El seu crit de guerra era “Piripi-Piripa” (hi ha una via amb aquest nom a la dreta del Diedre Capeta). Les fotos de Peque, Mantecas i Ricardo són cortesia de Clara Rodríguez, gràcies!

La Peque-Mantecas no és gaire coneguda. La primera tirada es troba parcialment restaurada amb spits i és força fineta (6a). La segona tirada és molt curta, només hi hem trobat 1 cap de burí, i fem reunió a una balma. A la tercera tirada hem seguit l’itinerari marcat a la guia de Sant Benet (semblant al tram de sortida de la via Laura) però és incorrecte, ja que la via original se’n va a la dreta cap al Diedre Capeta i acaba dalt de l’Elefant.

Orientació

Sud-est

Aproximació

Des del Monestir anem al refugi de Sant Benet, passem una mena de porta de pedra i quan el camí es bifurca, prenem el trencall de l’esquerra. Arribem a l’Ermita de Sant Salvador, i la via queda a l’esquerra del Diedre Capeta.

Material

20 cintes, 5 xapes recuperables i friends fins al Camalot #2

Descens

Caminant

Cordada

Carles Llovet i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar