Inici ViesBarcelonaMontserratSant SalvadorSant Benet Variant Cerdà-Pokorski a la Trompa de l’Elefant (Montserrat)

Variant Cerdà-Pokorski a la Trompa de l’Elefant (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Variant Cerdà-Pokorski a la Trompa de l’Elefant va ser oberta el 4/10/1959 per Joan Cerdà i Heinz Pokorski, i consta com una variant perquè aprofita els 3 primers llargs de la GEDE, que ja havia estat oberta uns mesos abans.

Al Montserrat Pam a Pam hi ha una errata quan indica que la GEDE va ser oberta l’any 1969 (en realitat és del 59), i això ha portat a alguns malentesos, ja que llavors es deduïa que la GEDE era posterior i trepitjava a la Cerdà-Pokorski, però no és així. Mentre que la GEDE a la tercera reunió abandona la fissura/diedre i marxa a la dreta, la Cerdà-Pokorski la ressegueix íntegrament, quedant un itinerari més exigent.

Al quart llarg ara els cordinos estan tots en perfecte estat i, a més, hi hem deixat 3 pitons casolans (cortesia de Jordi Cuevas), de manera que es podrà fer millor anant en lliure (hi havia algun tram una mica precari). La via s’ha fet tota en lliure amb un grau de 6c.

Per cert, aquesta mateixa cordada va obrir una altra Cerdà-Pokorski a l’Elefant. Es una via de característiques molt diferents, força més assequible i que transcorre pel vessant nord de l’agulla.

Orientació

Sud

Aproximació

Des del Monestir anem al refugi de Sant Benet, passem una mena de porta de pedra i quan el camí es bifurca, prenem el trencall de l’esquerra, que va a l’Ermita de Sant Salvador. El peu de via es troba poc abans d’arribar a l’ermita.

Material

18 cintes, friends fins al Camalot #3 (repetits del 0.2 al 0.5), tascons, tricams, 1 xapa recuperable i 1 baga.

Descens

Desgrimpem per la via normal

Cordada

Ricard Rofes, Cesc Aldabó i Jordi Ceballos

Enllaços

El Silencio Mineral, Funklimbs


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar