Inici Notícies No a la construcció del Mirador de Roca Regina!

No a la construcció del Mirador de Roca Regina!

per jordi.ceballos@gmail.com

La Diputació de Lleida amb el vist-i-plau de l’Ajuntament de Castell de Mur (propietari dels terrenys), han decidit destinar 165.951,50 eur a la construcció d’un Mirador a Roca Regina, un indret que ja és per sí sol un preciós mirador natural. S’han begut l’enteniment?

No tot s’hi val per atreure turistes, també cal aplicar una mica el sentit comú i adonar-se que aquesta construcció malmetrà l’entorn natural i un cop feta la destrossa, ja no tindrà solució. Ja posats a dir barbaritats, per què no poseu també una tirolina per a que els turistes un cop dalt puguin baixar en un moment al cotxe?

El Mirador principal constarà d’una plataforma d’11 metres de llarg en voladís, però no és només això… Al projecte executiu es detallen un total de 3 miradors, un heliport per rescatar turistes, pals d’acer cada 10 cm per fer una barrera de protecció al llarg de la paret, graons metàl·lics per caminar còmodament per la muntanya, obertura de nous trams de camí (com si no n’hi  haguessin), etc. Una autèntica barbaritat per atreure turistes a qualsevol preu, sense tenir en compte l’impacte mediambiental ni cap criteri de sostenibilitat.

Com a nota curiosa, en les 224 pàgines de projecte executiu, no apareixen ni un sol cop les paraules “impacte mediambiental” ni “sostenibilitat”, per què serà? Es pot fer una destrossa així sense ni tant sols analitzar l’impacte mediambiental que tindrà?

Veïns del Pallars ja han fet diverses recollides de signatures, i també se n’han recollit a Change.org. Per cert, si encara no heu signat, us animo a accedir a aquesta web per mostrar el vostre rebuig pel projecte, a hores d’ara només hi ha 2311 signatures.

Ja fa anys que amb diners públics s’estan duent a terme projectes per atreure turistes com sigui, i anys més tard es posen les mans al cap per queixar-se de la massificació i començar a aplicar prohibicions per tot arreu. No seria més intel·ligent parar-se a rumiar una mica i tractar de fer les coses millor?

Un exemple de mala gestió és el que ha succeït a la Ferrada Regina. Aquesta era la Ferrada més maca de tota Catalunya, però s’ha hagut de tancar per manca de manteniment. Enlloc de promoure amb diners públics la creació de noves ferrades pels voltants d’Oliana, no seria més lògic parlar amb qui faci falta per arribar a acords pel manteniment de la Ferrada Regina i no deixar allà tota la ferralla abandonada?  De veritat que és difícil fer-ho pitjor!

En situacions com aquesta és quan la F.E.E.C. i els Centres Excursionistes s’haurien de fer escoltar, deixar clar la seva oposició frontal al projecte, i fer molt soroll per a que tothom s’assabenti que des del col·lectiu excursionista no es recolza de cap manera aquesta animalada. A què espereu per dir alguna cosa?

Si-us-plau, compartiu la publicació.


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar