Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola Antonio Alcaraz + Toni Sors a la Castellassa de Can Torras (Sant Llorenç)

Antonio Alcaraz + Toni Sors a la Castellassa de Can Torras (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Antonio Alcaraz va ser oberta l’any 2000 per Jordi Alcaraz (fill d’Antonio Alcaraz) i Roger Tutusaus, membres de la colla dels Rustikòrums de Terrassa. Està dedicada al muntanyenc Antonio Alcaraz, que l’any 1994 va morir d’accident de cotxe. La via transcorre pel vessant nord de la Castellassa i resulta poc obligada, a excepció de 2 flanquejos molt ben trobats i espectaculars. Després dels dos primers llargs, podem triar entre seguir íntegrament la Jacint Aguilar fins al cim, o anar cap a la Toni Sors que supera el sostre pel bell mig.

La via Toni Sors va ser oberta l’any 1978 per Josep Torner “Lennon” i Josep Maria Mèrida, i està dedicada a Toni Sors Papell, mort en accident d’esquí a la Molina. No confondre amb Toni Sors Ferrer, alpinista de Mataró que va morir l’any 1987 per una allau al Lhotse Shar (8.382 m). El sostre es troba restaurat amb parabolts i ens permet gaudir d’un gran ambient.

Orientació

Nord

Aproximació

Un cop a Matadepera, aparquem al final del Carrer de Vista Alegre (enllaç a Google Maps), des d’on anem direcció a la Mola, i de seguida prenem un trencall a la dreta que va força directe fins a la Castellassa de Can Torras. La via és fàcil d’identificar, comença pocs metres a l’esquerra de la Nord Original, i es troba equipada amb spits.

Material

16 cintes, friends fins al Camalot #0.75 i dos estreps

Descens

Hi ha diverses opcions per baixar des de la Torre:

  • Un únic ràpel d’uns 50 m cap a l’est, que ens porta directament a terra.
  • Un ràpel d’uns 25 m cap a l’est, i després un altre d’uns 30 m fins al terra.
  • Desfer la via normal. En aquest cas, fem un ràpel d’uns 15 m fins al tram fàcil de la via normal, flanquegem la Castellassa amb precaució, i després un ràpel de 35 m i un darrer ràpel de 10 m. Potser és una mica més entretingut, però és l’opció més recomanable per evitar problemes al recuperar les cordes.

Cordada

Martí Llobet i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar