Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Original a la Bola de la Partió (Montserrat)

Original a la Bola de la Partió (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Original a la Bola de la Partió va ser oberta el 20/10/1940 per Ernest Mallafré, Josep Piqué i Carme Romeu. Es tracta d’una magnífica via històrica que es repeteix poc, i és una llàstima perquè és una preciositat. Les reunions estan amb expansions, però actualment als llargs només hi ha pitons. Bé, al darrer llarg encara hi queda un burí al començament però probablement serà retirat aviat, ja que la via va ser oberta sense expansions. 

El primer llarg ens ha resultat el més exigent amb diferència, el segon és un flanqueig de pràcticament caminar, i el darrer llarg ha estat molt més assequible, elegant i ràpid del que pensàvem. Per cert, al tram final de la via hem trobat un pitó inservible amb l’anella trencada, i hem deixat un pitó casolà cortesia de Jordi Cuevas. 

Orientació

El primer llarg és nord, i el darrer és oest

Aproximació

Des de Can Maçana anem al Refugi Vicenç Barbé i pugem per la Canal de les Bessones. La seguim fins arribar a l’alçada de la Bola de la Partió, i llavors girem a la dreta fins al collet entre la Reina i la Bola.

Material

16 cintes, 1 baga, tascons, friends fins al Camalot #1, alguna falca i 5 pitons (V i universals)

Descens

Un primer ràpel de 15 m en direcció sud fins a la reunió de l’Aresta Brucs, i després un altre de 40 m fins al collet amb la Bitlla. També es pot baixar en un únic ràpel de 60 m des del cim.

Cordada

Mateu Maglia, Cesc Aldabó i Jordi Ceballos

Enllaços

Funklimbs


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar