Inici ViesBarcelonaMontserratSant SalvadorSant Benet Diedre de la Chica de las Bragas de Oro al Contrafort de la Prenyada (Montserrat)

Diedre de la Chica de las Bragas de Oro al Contrafort de la Prenyada (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

El Diedre de la Chica de las Bragas de Oro va ser obert el 24/11/1982 per Albert Ibáñez i Toni González. La via consta d’un únic llarg que permet accedir al collet entre el Contrafort de la Prenyada i la Prenyada, des d’on podem optar per rapelar per la pròpia via o seguir amunt per l’Aresta GAM a la Prenyada.

Segons consta a la ressenya original, originalment hi havia 2 burins i 4 pitons, però de pitó no n’hem vist cap. La via ha estat restaurada recentment, i els 2 burins han estat reemplaçats per parabolts. Pel nom podríem pensar que es tracta d’una via d’escalada en diedre, però en canvi és bàsicament de placa. Tenint en compte l’escàs equipament actual i que en bona part és escalada fineta de V+/6a, ens ha semblat una via prou exigent. 

Orientació

Nord

Aproximació

Des del Monestir anem al refugi de Sant Benet, passem una mena de porta de pedra. Prenem un trencall a l’esquerra com si anéssim cap a l’Ermita de Sant Salvador, i poc després anem a l’esquerra fins arribar al vessant nord de la Prenyada. Grimpem per una canal arbrada i accedim a una gran vira que seguim fins a l’esquerra del tot.

Material

10 cintes, 2 bagues, tricams i friends fins al Camalot #2.

Descens

Des del collet baixem amb un ràpel de 35 metres en direcció nord.

Cordada

Ferran Hernández, Rafael i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar