Inici ViesBarcelonaMontserratSant SalvadorSant Benet Aresta GAM a la Prenyada (Montserrat)

Aresta GAM a la Prenyada (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Aresta GAM va ser oberta el 26/4/1959 per Joan Cerdà, Eduard Auqué i Francesc Guillamón. La via original comença per la canal que hi ha a la dreta de la Gómez-Xalmet, i que és la via normal per accedir al cim del Contrafort de la Prenyada. Aquest primer llarg ens ha semblat ben interessant, però encara és millor entrar per la Ludwig-Casanellas al Contrafort de la Prenyada.

La combinació entrant per la Ludwig-Casanellas i acabant per l’Aresta GAM s’anomena Integral Hispano-Suècia a la Prenyada, i és del tot recomanable.

Als llargs de l’Aresta GAM no hi ha cap expansió, així que ens haurem d’autoprotegir.  Abans hi havia un tram delicat amb diverses llastres a punt de caure, però fa uns mesos les vam tirar avall, així que ja no hi ha cap problema. Tot i que al Roques, Parets i Agulles està mal pintat, al darrer llarg els oberturistes van sortir per la canal arbrada de la dreta. La sortida cap al diedre/fissura de l’esquerra pertany a la Baños de Sol.

Orientació

El primer llarg és sud i després est.

Aproximació

Des del Monestir anem al refugi de Sant Benet, prenem el camí que passa just a tocar del refugi, i de seguida hi ha un trencall a la dreta que ens porta a peu de via. La via comença a la canal arbrada que hi ha uns metres a la dreta de la Gómez-Xalmet.

Material

10 cintes, 6 bagues i friends fins al Camalot #2. Opcionalment una xapa recuperable pel penúltim llarg.

Descens

Fem un únic ràpel de 30 m fins a la canal. Després baixem pel corriol fins que hi ha un moment en que hem de sortir de la canal fent un gir pronunciat a l’esquerra, remuntem un collet i arribem de nou a peu de via.

Cordada

Ferran Hernández, Rafael i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar