Inici ViesLleidaLa NogueraVilanova de Meià Barrufet Pixelat a les Roques del Pelat (Vilanova de Meià)

Barrufet Pixelat a les Roques del Pelat (Vilanova de Meià)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Barrufet Pixelat va ser oberta els dies 24 d’abril i 7 de maig d’aquest mateix any per Edgar Tous en solitari, i amb l’Edgar n’hem fet la primera repetició, tot aprofitant per deixar-la equipada per a que no calgui pitonar enlloc i sanejar la roca. Es tracta d’una via d’aventura amb caràcter, d’aquelles on no regalen cap llarg (6a obligat).

El curiós nom de Barrufet Pixelat fa referència a que aquest itinerari aprofita l’espai entre les vies Píxel Pirata i la Festa Major (dels Barrufets), i ho fa de manera intel·ligent i respectuosa, ja que no afecta en cap moment a aquestes vies. Amb la Píxel Pirata comparteix els primers metres de la via i la R1, mentre que amb la Festa Major comparteix el tram final del segon llarg i la R2. 

El primer llarg és mantingut i obligat, aviat te n’adones de que aquí s’ha d’escalar! El segon llarg té una sortida de la reunió ben vertical, és un tram exigent i especialment fotogènic. El tercer llarg comença amb una petita xemeneia i després supera un pronunciat desplom amb un estil impecable. I per últim, el darrer llarg és la més agraït per arribar content al cim, ja que supera un mur de roca excel·lent que podrem protegir al gust.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Vilanova de Meià prenem la carretera amunt, passem de llarg el trencall de l’Ermita de Meià, i just després d’un dipòsit d’aigua dels Bombers prenem un trencall a la dreta. Passem per davant de la Font Blanca i aparquem uns 200 metres més endavant. El corriol d’accés a la paret està indicat amb una fita (enllaç a Google Maps). Anem fins a l’inici de la concorreguda Eva Solans, i encara hem de seguir uns metres més a la dreta.

Material

12 cintes, tascons, 2 cordinos prims per ponts de roca, friends fins al Camalot #4 i estreps. 

Descens

Baixem per la ferrada, que ens deixa pràcticament a peu de via i desfem el camí d’aproximació.

Cordada

Edgar Tous i Jordi Ceballos

Enllaços

Penjant d’un fil (obertura)
Penjant d’un fil (primera repetició)


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar