Inici ViesBarcelonaSant LlorençObits - Fogueroses RR a la Màquina de Tren (Sant Llorenç)

RR a la Màquina de Tren (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

RR va ser oberta l’any 1971 per Carles Rovira i Enric Renom, tots 2 escaladors de l’UES de Sabadell. El nom de la via és en referència als seus 2 cognoms (Rovira-Renom). La roca al primer llarg és tota una curiositat geològica, ja que és una mena de gres que no té res a veure amb el típic conglomerat de Sant Llorenç. En conjunt resulta una via sorprenent i molt poc domesticada, on podrem gaudir de l’escalada d’aventura més autèntica en un racó especialment tranquil del Parc, i que podem combinar perfectament amb la via TIM.

El primer llarg és només un curt flanqueig per accedir al diedre on comença la via, però hem preferit fer-lo encordats. El segon llarg té un tram inicial exigent, sobretot el flanqueig a dretes on hi ha bons peus però les preses de mà són romes. Segons la piada de l’Enric Renom al Diari de Sabadell (3/9/1971), en aquest tram difícil van clavar una pitonissa de burí, però no l’hem trobat. Quan arribem a la xemeneia, enlloc de fer reunió amb l’expansió que hi ha a fora, millor pujar dins la xemeneia i a mà esquerra hi ha una altra expansió. Aquestes 2 expansions són tot l’equipament que hem trobat a la via.

El darrer llarg puja per una fàcil xemeneia interior fins que amunt ja no podem seguir. Llavors podem llaçar un estratègic bloc encastat i sortim cap a l’exterior amb uns passos ben aeris i espectaculars!  Fem reunió a una agulleta que hi ha al costat de la carbonera, on hi ha un pal metàl·lic.

Orientació

Oest

Aproximació

Aparquem a la Urbanització Les Marines de Sant Llorenç Savall (enllaç a Google Maps) i prenem la pista en direcció a Sant Llorenç. El corriol passa pel Coll de Palomeres i Coll de Comes, des d’on tindrem un preciosa perspectiva de la Màquina de Tren i les 3 agulles principals que la formen (Xemeneia, Cabina i Carbonera). 

Material

10 cintes, 3 pitons variats, tricams i friends fins al Camalot #3

Descens

Baixem per la normal a la Carbonera, que es troba equipada amb algunes cordes fixes. 

Cordada

Efrén Gaitán i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar