Inici ViesBarcelonaMontserratSant Jeroni Santacana-Cervera a Agulla de Santa Cecília (Montserrat)

Santacana-Cervera a Agulla de Santa Cecília (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via normal a l’Agulla de Santa Cecília va ser oberta per Josep Santacana i Joan Cervera, però no hi ha dades concretes de la data d’obertura. En Josep Barberà comenta aquesta obertura al Montserrat Pam a Pam, però ja diu que la informació no és del tot fiable. 

El primer llarg comença amb una grimpada i un llarg flanqueig fins a l’arbre on comença realment la via.  El segon llarg supera un desplom que originalment requeria pitonar (actualment està equipat amb spits), i després un diedre prou maco que es protegeix bé amb friends. L’arribada a la segona reunió és poc agradable per la terra i vegetació. Finalment, després de travessar un tram vegetal, fem reunió al peu de l’agulleta final, que té un inici al voltant de IV+ ben dret i després ja més fàcil però en terreny descompost. Al cim no hi ha reunió i s’ha de desgrimpar, amb el que aquest tram final és força delicat.

Orientació

Est

Aproximació

Aparquem a Santa Cecília i pugem per la Canal de Sant Jeroni, ben bé com si anéssim a fer l’antiga Ferrada Teresina.  Pugem per la canal i finalment camp a través fins al peu de via. 

Material

8 cintes, friends fins al Camalot #1 i estreps.

Descens

El tram final s’ha de desgrimpar, ja que no hi ha ràpel al cim. Després fem un ràpel d’uns 20 m fins a la R1, i un segon ràpel de 40 m fins al terra.

Cordada

Carles Llovet i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar