Inici EscaladesBarcelona i rodaliesSant Llorenç del MuntObits i Fogueroses Normal o Bavaresa a Agulla Petita de les Fogueroses (Sant Llorenç)

Normal o Bavaresa a Agulla Petita de les Fogueroses (Sant Llorenç)

per admin

A la zona de Les Fogueroses hi ha diverses agulles notables:

  • Agulla Petita de les Fogueroses: Una agulla petitona, però recomanable per la seva bona roca.
  • Agulla Mitjana de les Fogueroses: Una agulla amb poques vies degut a la pobre qualitat de la seva roca.
  • Paller de les Fogueroses: Un bon agullot, amb diverses vies interessants.
  • Gegant de les Fogueroses: L’agulla més imponent de totes, sense cap via fàcil, i que als anys 40-50 va atreure a la flor i nata de la època, hi ha vies obertes pel Jordi Panyella (“Pany”), Jordi Casasayas (“Haus”), Jaume Vendrell, Joan Camp, Vicenç Barbé i Ernest Mallafré, entre d’altres.

L’Agulla Petita és recomanable per a una primera visita de reconeixement a les Fogueroses, té una històrica via Normal de l’any 1928, amb una bavaresa molt maca, bona roca i es protegeix sense problema (la via no té cap equipament i que així segueixi per molts anys). Un cop superada la bavaresa, la via Normal se’n va cap a l’esquerra i acaba pujant pel darrera amb una grimpada. Hi ha una recomanable Sortida Directa oberta l’any 1999 pel Fredi Parera i Joan Armengol, que redreça els darrers metres de la Normal sortint per la evident fissura.

Al cim de l’Agulla Petita hi ha una creu en record de l’escalador Miquel Grané de Terrassa, que va patir un accident mentre l’escalava l’any 1952. La creu va ser forjada pel seu pare, en Rossend Grané, que havia estat president del Centre Excursionista de Terrassa.

Per a més informació podem consultar la web de santllors o el llibre “Sant Llorenç Pam a Pam” de Josep Barberà.

Orientació:  Oest

Regulacions:  L’escalada a Sant Llorenç està regulada, consultar la web del Parc

Aproximació:  Deixem el cotxe a l’aparcament de Coll d’Estenalles (enllaç a Google Maps). Anem pel camí asfaltat fins a Coll d’Eres, i un cop allà prenem el camí principal cap a la Mola. Als 500m girem a l’esquerra fins a la Roca Encavalcada i anem a l’esquerra. De seguida baixem per una corda fixa, anem canal avall i l’Agulla Petita ens queda a la dreta. Si baixéssim una mica més per aquesta canal, arribaríem a l’Agulla Mitjana.

Material:  7 cintes, friends del Cam #0.4 al 2 (amb el 0.75 repetit), algun tascó i una baga. Per la sortida directa reservar un Cam #0.5, o opcionalment també es podria posar un Cam #4

Descens:  Un ràpel de 15 m des de dues expansions al cim

Cordada:  Jaume Planell i Jordi Ceballos

També et pot interessar