Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola Directíssima o GESAM als Plecs del Llibre (Sant Llorenç)

Directíssima o GESAM als Plecs del Llibre (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Directíssima (també coneguda com a GESAM) va ser la primera via oberta als Plecs del Llibre, concretament l’any 1959, a càrrec de Delfí Feiner, Manel Andreu, Albert Tomàs, Antonio Martínez i Jaume Marcet.

La via ha estat recentment restaurada amb parabolts, tot i que només va ser una restauració parcial de les primeres expansions, la resta segueix amb els burins originals. La primera reunió es fa a una bona savina, i es pot reforçar sense problema. Com és típic de la zona, als primers metres la roca és força dolenta, però al arribar a dalt es converteix en excepcional.

Orientació

Sud

Aproximació

Un cop a Matadepera, aparquem al final del Carrer de Vista Alegre (enllaç a Google Maps), des d’on anem direcció a la Mola i de seguida prenem un trencall a la dreta cap a la Castellassa de Can Torras. En pocs minuts veiem al davant la paret dels Plecs del Llibre. Per accedir a peu de via, grimpem fins a una gran lleixa, i anem gairebé a l’esquerra del tot. La fissura desplomada amb uns tacs al començament és la Renom-Madriles, i la GESAM comença pocs metres a la dreta (parabolts amb xapa petita força camuflats).

Material

14 cintes, 3 bagues, friends fins al Camalot #4, algun tascó petit i estreps

Descens

Caminant amb tendència a l’esquerra, acabem enllaçant amb el camí d’aproximació.

Cordada

Ferran Hernández i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar