Inici EscaladesBarcelona i rodaliesSant Llorenç del MuntLa Mola Directíssima o GESAM als Plecs del Llibre (Sant Llorenç)

Directíssima o GESAM als Plecs del Llibre (Sant Llorenç)

per admin

La Directíssima (també coneguda com a GESAM) va ser la primera via oberta als Plecs del Llibre, concretament l’any 1959, i recentment va ser restaurada amb parabolts, tot i que només va ser una restauració parcial de les primeres expansions, la resta segueix amb els burins originals. La reunió intermitja es fa a una bona savina, i es pot reforçar sense problema. Com és típic de la zona, als primers metres la roca és força dolenta, però al arribar a dalt es converteix en excepcional.

Per a més informació podem consultar la web de santllors o el llibre “Sant Llorenç Pam a Pam” de Josep Barberà.

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Un cop a Matadepera, aparquem al final del Carrer de Vista Alegre (enllaç a Google Maps), des d’on anem direcció a la Mola i de seguida prenem un trencall a la dreta cap a la Castellassa de Can Torras. En pocs minuts veiem al davant la paret dels Plecs del Llibre. Per accedir a peu de via hem de grimpar fins a una gran lleixa, i anar gairebé a l’esquerra del tot. La fissura desplomada amb uns tacs al començament és la Renom-Madriles, i la GESAM comença pocs metres a la dreta (parabolts amb xapa petita força camuflats).

Material:  14 cintes, 3 bagues, friends fins al Cam #4, algun tascó petit i estreps

Descens:  Caminant amb tendència a l’esquerra, acabem enllaçant amb el camí d’aproximació.

Cordada:  Ferran Hernandez i Jordi Ceballos

També et pot interessar