Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola Aresta sud a la Miranda dels Cavalls (Sant Llorenç)

Aresta sud a la Miranda dels Cavalls (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Aresta Sud a la Miranda dels Cavalls va ser oberta el 25/6/1961 per Josep Alaix, Josep Girbau, Josep Monistrol i Manel Galícia, i és una de les grans clàssiques de Sant Llorenç. La piada d’aquesta obertura va aparèixer al butlletí nº 69 del CES (Centre Excursionista de Sabadell), i és curiós perquè la van anomenar “Aresta Nord-Oest al Cingle dels Cavalls”, quan d’orientació nord no en té res, és ben bé sud!

La via es troba restaurada i és poc obligada. La roca és prou bona i a més està ben sanejada pel pas de les cordades. Per allargar una mica la jornada, val la pena entrar des de més avall per la via Astre Ocult dels germans Masó.

Orientació

Sud

Aproximació

Aparquem al Carrer Granera de Matadepera (enllaç a Google Maps), on prenem un corriol que puja per la Canal de les Bruixes. Passem pel costat del Bolet de Can Pobla i després arribem al peu de l’Aresta del Salt dels Cavalls. A la seva esquerra es troba l’evident aresta sud de la Miranda dels Cavalls. 

Material

10 cintes. Opcionalment un estrep

Descens

Un cop acabada la via, fem un llarg addicional per esquivar la següent agulla per l’esquerra. En arribar al final, desgrimpem (o fem un petit ràpel) pel tronc d’un arbre. 

Cordada

Pep Mayolas i Jordi Ceballos. Amb la bona companyia de Miquel Soro.

Enllaços

Manel & Ita
Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar