Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola L’esquei fumat a la Castellassa de Can Torras (Sant Llorenç)

L’esquei fumat a la Castellassa de Can Torras (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via de l’Esquei Fumat es troba al vessant est de la majestuosa Castellassa de Can Torras, i va ser oberta els dies 28/9/2006 i 5/10/2006 per Ricard Darder, Amadeu Pagès i Pep Vila. Ens ha semblat una via exigent, que obliga a escalar a tots els llargs (amb un grau obligat de V+) i que està equipada amb molt bon criteri, ja que hi ha poquíssimes expansions, però estan on realment calen.

El diedre inicial supera un encastament amb una pinta molt tètrica, però tot és posar-s’hi amb decisió i anar fent, amb el material adequat no és un llarg gens exposat. Tot aquest encastament és comú amb la via del Diedre de la Cara Est, que ja havia estat obert al 1973 per Joan Miquel Dalmau i Jaume Vidales. El segon i tercer llarg són d’escalada en placa amb bona roca i es poden enllaçar.

Per cert, respecte al nom de la via, un “esquei” és una esquerda profunda a la roca, un terme que els oberturistes coneixien pels Esqueis de Morou (al Montseny), unes curioses roques que es troben esquerdades. I “fumat” és pel color de la roca a l’encastament, que és ben fosc perquè segurament allà es devien fer fogueres.

Orientació

Est

Aproximació

Un cop a Matadepera, aparquem al final del Carrer de Vista Alegre (enllaç a Google Maps), des d’on anem direcció a la Mola, i de seguida prenem un trencall a la dreta que va força directe fins a la Castellassa de Can Torras.

Material

14 cintes, tascons, friends fins al Camalot #5, dues bagues (una de ben llarga) i estreps. Opcionalment portar els Camalots 4 i 5 repetits.

Descens

Hi ha diverses opcions per baixar des de la Torre:

  • Un ràpel d’uns 25 m cap a l’est, i després un altre d’uns 30 m fins al terra.
  • Desfer la via normal. En aquest cas, fem un ràpel d’uns 15 m fins al tram fàcil de la via normal, flanquegem la Castellassa amb precaució, i després un ràpel de 35 m i un darrer ràpel de 10 m. Potser és una mica més entretingut, però és l’opció més recomanable per evitar problemes al recuperar les cordes.

Cordada

Christian Ruiz i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar