Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Vicenç Soto Cervelló a l’Agulla de l’Arbret (Montserrat)

Vicenç Soto Cervelló a l’Agulla de l’Arbret (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Vicenç Soto Cervelló va ser oberta l’any 2008 pels germans Albert i Oscar Masó. En Vicenç Soto (1942-2022) va ser un  escalador molt lligat al CMSC (Club Muntanyenc Sant Cugat), on va fer més de 50 anys d’activitat.

En Vicenç va forjar una gran amistat amb Josep Barberà, i del 1968 al 1979 van recórrer plegats tot Montserrat i Sant Llorenç, escalant i ressenyant totes les agulles van trobar. Aquesta feinada descomunal va acabar donant com a resultat els llibres Montserrat Pam a Pam (1977) i Sant Llorenç Pam a Pam (1979).

La via Vicenç Soto Cervelló ens ha semblat ben interessant, sobretot el segon llarg, que supera una placa ben vertical amb roca excel·lent. Per cert, falta la xapa del penúltim spit del tercer llarg (protegia el tram de V+). Mentre ningú la reposi, és molt recomanable portar un Totem lila. 

Orientació

Oest

Aproximació

Des de Can Maçana anem al Refugi Vicenç Barbé i pugem direcció nord per la Canal de les Bessones. Passem pel costat de la Bessona Inferior, la voregem pel nord i arribem al peu de l’Aresta Brucs a l’Agulla de l’Arbret. Baixem uns metres pel vessant contrari i arribem al peu de via.

Material

12 cintes, una baga i un Totem lila

Descens

Un ràpel de 50 cap al vessant est (possibilitat de fraccionar-lo en 20+30)

Cordada

David Cabañas i Jordi Ceballos

Enllaços

Web dels germans Masó


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar