Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Càmara-Ollé a l’Agulla dels Tres (Montserrat)

Càmara-Ollé a l’Agulla dels Tres (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Càmara-Ollé va ser oberta el 29/11/1970 per la cordada del SAME formada per Joan Càmara i Agustí Ollé. És un itinerari audaç i ben recomanable, que cerca el camí més senzill fent algunes ziga-zagues i emprant el mínim nombre d’expansions (actualment n’hi ha almenys 3 d’afegides). Portant alguna cinta addicional podem enllaçar sense problema els dos primers llargs. 

Als primers metres hi ha el tram més exigent amb diferència de tota la via. Sembla que anys enrere aquesta entrada era força més senzilla (estava graduada de IV), potser hi havia un arbre o el nivell del terra ha baixat amb les pluges.

Per cert, aquesta agulla va ser conquerida l’any 1951 per Ignasi Capeta, Joan Nubiola i Josep Maria Torras, i la van batejar com Agulla CNT prenent la primera lletra dels seus cognoms. Segurament per evitar polèmiques amb el nom del sindicat, finalment es va acabar adoptant el nom d’Agulla dels Tres. 

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Can Maçana pugem al Pas de les Portelles i anem a la dreta. Voregem la Portella Gran, passem pel costat del Dauet i baixem per la segona canal a mà dreta amb un ràpel d’uns 15 m des d’un arbre (actualment hi ha una corda fixa). Anem a l’esquerra i arribem a peu via.

Material

6 cintes, 4 xapes recuperables, 2 bagues i Camalots #2 i #3. Opcionalment tricams i Totem blau.

Descens

Un ràpel de 20m fins al collet des d’una instal·lació amb 2 parabolts

Cordada

David Cabañas i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar