Inici ViesBarcelonaMontserratSant SalvadorSant Benet El Camí de l’Alsina a la Miranda del Pas dels Francesos (Montserrat)

El Camí de l’Alsina a la Miranda del Pas dels Francesos (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

El Camí de l’Alsina va ser oberta l’any 1999 per Marcel Millet, Nando Dalmases i Juan A. Martín. La via va ser oberta en memòria de l’excel·lent escalador Josep Maria Alsina (1960-1999), que va ser guarda de Sant Benet des del 1984 fins a mitjans dels anys 90, i malauradament va patir un fatal accident fent treballs verticals a un edifici de Barcelona.

Es una via del tot recomanable, llàstima que està una mica polida per les repeticions, però és que una aproximació de només 5 minuts és massa llaminera!  L’equipament es troba en perfecte estat i l’itinerari admet dues entrades diferents al primer llarg: una placa de 6a+ per l’esquerra o un diedre de IV per la dreta.

Orientació

Sud

Aproximació

Sortim del Monestir i prenem les escales dels pobres cap a Sant Benet. Quan el camí travessa un petit pont de fusta, la via es troba a la nostra dreta i podrem triar entre la placa de 6a+ o el diedre evident de la seva dreta.

Material

10 cintes. Si entrem a la via pel diedre de la dreta, ens seran d’utilitat 2 bagues i un Camalot #1 per aquest primer llarg.

Descens

La finalitza al camí de Sant Benet, des d’on podem acabar de pujar fins a Sant Benet i fer alguna altra via per la zona.

Cordada

David Codina i Jordi Ceballos

Enllaços

Manel & Ita


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar