Inici ViesBarcelonaMontserratMagdalenesGorros La història interminable al Gorro Frigi (Montserrat)

La història interminable al Gorro Frigi (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La història interminable va ser equipada l’any 1987 per Felip Mateu i Jordi Fornés en quatre jornades (d’aquí el nom de la via), i ha estat restaurada aquest any 2023. A diferència d’altres vies del Gorro Frigi que estan saturades de xapes, en aquest cas la via té les assegurances justes (molt correctes) i transcorre per un pany de roca excel·lent molt ben trobat. En conjunt resulta un itinerari ràpid i ben recomanable. 

Orientació

Sud-est

Aproximació

Aparquem al Monestir. Des de l’Estació Superior del Funicular de Sant Joan prenem el camí de Sant Jeroni i arribem al Gorro Frigi. Pugem arran del vessant est del Gorro fins arribar a l’alçada de la via, que podem identificar per un boix caigut i unes cintes de color verd.

Material

10 cintes. Opcionalment estreps i un Totem groc

Descens

Baixem per la normal (vessant sud) en 2 ràpels (25+20). Seguim baixant entre els arbustos fins arribar a la canal entre la Magdalena Superior i el Gorro Frigi. Remuntem al coll i baixem per la canal fins arribar de nou al camí de Sant Jeroni.

Cordada

Ricard Rofes i Jordi Ceballos

Enllaços

C.E.B.A. (Club d’Escaladors Bastant Acabats)


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar